Titeket nem idegesít a pénztárosok visszajáró adási
szokása? (lent kifejtve)
Figyelt kérdés
A legtöbb mindig úgy adja vissza a pénzt, hogy belerakja a kezembe a papírpénzt, majd rá az aprót. Csúszkál össze-vissza, rosszabb esetben még a blokkot is közé teszi.
Rosszabb esetben lerakja a tálcára és nekem kell összekapargatnom. Ma is ott tartom a kezemet, erre lerakja mellé...
Amikor adják a pénzt, van, hogy előbb az aprókat adják, majd a papírt.
Kérdező, előbb tedd el a papírpénzt, mielőtt még adják az aprót! Vagy fordítva.
Ha nem sikerül, akkor bénázz egy kicsit hosszabban, a pénztárost előbb-utóbb zavarni fogja.
2017. jún. 3. 08:15
12/20 anonim válasza:
Ha engem csak ez zavarna, én lennék a világ legboldogabb és legzavartalanabb embere. És emiatt a legelégedettebb is.
De hát eddig a sok egyéb mellett észre sem vettem, hogy ez is zavarhatna.
2017. jún. 3. 09:36
13/20 anonim válasza:
"Ha nem sikerül, akkor bénázz egy kicsit hosszabban, a pénztárost előbb-utóbb zavarni fogja."
Ja, és majd megjegyzi, hogy a napi ezer vásárlóból a Jucikát ez zavarja...
2017. jún. 4. 18:36
14/20 anonim válasza:
Az apropenzt azert rakjak a papirpenz tetejere, hogy a papirpenz ne "repuljon" el. Ezt kulfoldon is igy csinaljak.
2017. jún. 5. 12:26
15/20 anonim válasza:
Tényleg nem értem, mi ezzel a gond. Úgy tartom a kezem, hogy keresztben legyen a tenyeremen a papírpénz, hüvelykujjal középen leszorítva és kétoldalt kicsit felhajtva, a rárakott aprót becsúsztatom róla a bal kezemben tartott pénztárcám cipzáros zsebébe, a bankjegyek egy mozdulattal mennek a megfelelő rekeszbe és kész. Kb. 3 másodperc a mutatvány.
2017. jún. 5. 12:49
16/20 anonim válasza:
#15 mert nagy kezed van, gondolom. ennyi erővel én se érthetném, apámnak miért probléma, ha a kulcs beesik az előszobaszekrény mögé, az én kezem simán befér, tehát nem probléma...
2017. jún. 6. 19:49
17/20 anonim válasza:
Nő vagyok, normál méretű kézzel.:-) Miért kéne, hogy lapátkezem legyen a 15,3*7 centis magyar bankjegyekhez?:D
2017. jún. 6. 19:55
18/20 anonim válasza:
Engem nem idegesít, mert nyilván csinálhatná úgy is, hogy szép lassan komótosan odaadja az aprót, aztán a papírpénzt, aztán a blokkot, de akkor meg baromira lelassítja a munkát, kevesebb embert tud kiszolgálni, nagyobb a sor, hülye vevő meg ordibál hátulról, hogy "NEM LEHETNE GYORSABBAN? MÁR ÓRÁK ÓTA ITT ÁLLOK" csúcsidőben... aztán ha nincs csúcsidő, akkor meg teszi azt, amihez csúcsidőben hozzászokott.
2017. jún. 7. 10:35
19/20 anonim válasza:
Nem vettetek meg eszre, hogy a gep kimutatja a visszajaro osszeget? Pl. 154.50 forint. Penztaros meg mi sem jobbrol balra olvasunk, hanem balrol jobbra. Ha jobb kezes a draga, jobb kezevel veszi ki es szamolja le a bal kezebe, odadja a vevonek vagy tartja, es rogton raszamolja az apropenzt amit rogton passzol a vevo tenyeren levo papirpenzre. Kb. 5-6 masodperc az egesz. Vevo penztarcajanak elvileg nyitva kell mar ekkora lenni, mi olyan nehez becsusztatni az aprot aztan a papirpenzt, kozben leszamolni, hogy stimmel e? Nem akarjatok, hogy prnztaros neni meg el is rakja a bukszatokba?
2017. jún. 7. 12:13
20/20 anonim válasza:
Én mindig is úgy gondoltam, azért adnak így vissza, hogy le tudd ellenőrizni, jól ad-e vissza ott helyben! Mert ha mondjuk 1.235 forint a visszajáró, és sorban rakja eléd: 1.000.... 200.... 20... 10... 5... akkor kapásból látod, hogy megvan az összeg. De ha elkezdi visszafelé, odanyom apróban 235 forintot, aztán egy ezrest, akkor neked kell elkezdeni számolgatni, ha biztosra akarsz menni, hogy nem rosszul adott-e vissza. Tehát elkezdni, hogy 5 forint.. 15 forint.. kaptam egy 20-ast, akkor az már 35 forint meg egy százast.. 135 forint... még egy százas... jó, 235 forint, és így tovább... Nincs erre idő! Meg jóval bonyolultabb is! A pénztárosnak is sokkal könnyebb leszámolni neked iksz forintot, ha a nagyobb címletektől kezdni, mintha visszafelé haladna és elkezdenétek ott matematikázni kettesben! :DDD
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!