Üdv, Szerintetek ez jogos?
Néhány napja a mamám talált egy telefont, egész jó állapotú, körülbelül 20e forint. Nokia5300 XPressMusic a típusa.
A telefont odaadta nekem, mondván, hogy neki nincs rá szüksége, és úgyis közeleg a névnapom, ennyivel megajádnékoz.
Apám majdnem infartust kapott, olyan ideges lett, mert szerinte ez a kategória lopás, és ebből az egész családnak komoly problémája is származhat.
A telefonból előtte kciseréltük a sim kártyát, a volt tulajdonos sim kártyája pedig el lett vágva ollóval.
Az SMS-be a volt tulajdonos nyomdafestéket nemigazán tűrő szöveget írt, hogy adja vissza azonnal, meg stb..
Szerencsére mamám nem vette fel a telefont.
Mi a véleményetek erről? Én szívesen visszaadtam volna, de aki így kéri vissza, az megérdemli? Ráadásul az utcán találta a mamám.
Pfu, tehát.
A bátyámat bíztuk meg azzal, hogy vigye el a rendőrségre, mivel apám mondta, hogy ez hülyeség lenne.
A nagyanyám hát nocomment, tényleg elég érdekes figura, ő nem akart semmi rosszat, egyszerűen csak ilyen.
Én meg annyiban vagyok hibás, hogy nekem szánta öreganyám a telefont.
A többi családtagot beleértve a kutyámat is, semmiben nem érintettek. További szép napot
Bizony ez lopás, nincs mit szépíteni! :(((El kellett volna fogadnod, és utána azonnal felvenni a kapcsolatot a tulajdonossal és visszaadni neki!
Jót röhögtem volna, ha a SIM kártya telefonhoz van rendelve, mert akkor nem lehetne használni. De így is le lehet tiltani az IMEI-szám alapján, ha jól tudom.
Te sem vagy ártatlan!
"A telefonból előtte kciseréltük a sim kártyát,"
Többes szám, te is benne voltál!
"Az SMS-be a volt tulajdonos nyomdafestéket nemigazán tűrő szöveget írt, hogy adja vissza azonnal, meg stb.."
Az övé, nem?
"Szerencsére mamám nem vette fel a telefont. "
Szerencsére? Kinek szerencse? A mamádnak, de nem ta tulajdonosnak!
"a bátyámra bíztam (29 éves) ő elvileg el tudja passzolni"
Nem hiszem, hogy a rendőrségen akarta elpasszolni. Csúnya dolog volt, főleg a SIM-kártya tönkretétel. Nem kommentálnám, jogos az eredeti tulaj felháborodása. Remélem tanultatok belőle.
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAASZTA!!!!
Mindig azt hittem, hogy akik ilyet csinálnak, legalább kicsit rosszul érzik magukat tőle, csak azért csinálják, mert úgy érzik, "rászorulnak" erre a megoldásra.
Hogy valakinek még feljebb álljon egy ilyen helyzetben...? Hogy "jogos" e...?
Még üzemszerűen működő telefontolvajokban/rablókban is van annyi kis emberségcsíra néha, hogy legalább ha van módjuk, a simkártyát visszaadják vagy hátrahagyják. Mert az nekik úgysem kell.
Nem elvágják...!!!
Hihetetlen!!!
Nem térek magamhoz!!!
Engem anyám úgy nevelet, hogy nem szedünk két szem meggyet sem a más fájáról iskolába menet, mert ha mindenki más is leszed két szemet, akkor a tulajnak nem marad, csak az, ami túl magasan van ;(((
Most kívánkozna ide az a mondat, hogy "az ilyenek miatt tartunk itt...", de utálom ezt a mondatot, úgyhogy nem fejezem be.
A telefont egyébként simkártya nélkül is le lehet nyomozni, mint az a romás-sorozatgyilkosos ügyben is kiderült.
Nagyra értékelném, ha a rendőrség jobban kiaknázná ezt a lehetőséget. Nem érdekel, milyen drága. Ha egy évig minden lopott telefont visszavennének, egy idő után csak megunnák a tolvajok is a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!