Hogyan köszönjek férfiként nőnek?
Bemutatkozáskor talán én is szoktam a kezem nyújtani automatice, de elköszönéskor ezt hittem h ez a ffi dolga. Eszembe sem jutott még soha kezet nyújtanom....
20/L
Nem egészen világos, hogy a megismerkedéskor vagy főleg zavarban, vagy köszönéskor/elköszönéskor. Ez utóbbiról azt gondolom, hogy nem elterjedt szokás nő-férfi és két nő között a kézfogás, bár én szoktam (nő vagyok), de meg is lepődnek rajta sokszor. Sok társaságban magától értetődik a puszi ilyenkor (még fiúk közt is újabban), én nem szeretem ezt, de sajnos, ha a többiek csinálják, nehéz kimaradni, és ha egyszer így köszöntél valakinek/el valakitől, legközelebb is muszáj.
Megismerkedéskor meg egyszerűen ne csinálj úgy, mint aki vár valamit. Nézz rá, mosolyogj, köszönj, aztán vagy nyújtja a kezét, vagy nem. Megismerkedéskor puszit várnia azért túlzás, nincs, amin megsértődjön. Lehet, hogy ez a "vár valamit" csak képzelődés, egyszerűen nem tudja, mit mondjon a bemutatkozás után.
Egyébként egyetértek veled, sok hülye helyzet tud lenni ebből. Bár én nő vagyok, de amikor idősebb nőnek mutatnak be, és nem nyújt kezet, én is zavarba jövök, ha meg idősebb férfinak, akkor végképp (persze felnőtt vagyok már, nekem kell kezet nyújtani, de amikor az illető "bácsi korú", ráadásul kifejezetten tekintélyes öregúr, azért kicsit kínos érzés.) No meg amikor fogalmam sincs ránézésre, hogy egy nő öt évvel fiatalabb vagy tízzel idősebb... persze ez már szőrszálhasogatás, csak az a néhány kínos másodperc, félszeg mozdulat, tekintet tényleg kibillenti az embert.
Amúgy nem bánnám, ha a kézfogás elterjedtebb volna a nők részéről is, szívesen kihagynám a puszit olyanokkal, akikkel nincs bizalmas viszonyom. Meg bizonyos beszélgetések végére olyan jól pontot tudna tenni egy határozott kézszorítás. Pl. hivatalos ügyben beszélek valakivel személyesen, a végén mindketten fölállunk ugye, és szinte udvariatlannak hat, hogy csak elköszönünk egymástól, érzi az ember, hogy hiányzik valami gesztus, de mégsem integethetek a mellettem állónak... :)
A válasz írója 0%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:53
Szerintem meg el kéne olvasni a kérdést.Épp arról van szó,hogy nem nyújtja a nő a kezét,talán térdre kéne esnem ,hogy elérjem a comja mellett lógó kezét?
Akkor ha máshogy nem akkor így:
Is-is! :)
Mostanában is láttam, de már régebbről emlékszem rá.
Egyébként manapság nem nagyon divat a kézcsók, pedig helyette nem nagyon van más. Fiatalabbaknál nem tudom mi a szokás, talán ők közvetlenebbek.
Szerintem búcsúzáskor a Szervusz/Szia/Örülök, hogy megismerhettem/megismerhettelek/További szép napot nektek stb. teljesen elegendő, ha nem ismered még az illetőt.
Bemutatkozásnál vagy bemutatásnál a kézfogás (amit a nőnek kell kezdeményeznie)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!