Mikor fog megszűnni az felfogás, hogy sapkában lenni bizonyos helyzetekben illetlenség?
Pl egy téli napon,miért ne lehetne sapkában templomba menni,vagy hasonlók.
Ki találta ki azt,hogy ez valami bűn?
Jó,persze vannak illemszabályok.
1.Nem köpködünk utcán,vagy úgy általában a normális ember sehol.
Miért?Mert a nyál undorító az út közepén.
2.Nem szakítunk másokat félbe beszéd közben-Zavarja a kommunikációt.
3.Nem tolongunk a buszmegállóban-Mert a lökdösődés megzavarja mások nyugalmát.
De miért ne lehetne megkérdőjelezni olyan illemszabályokat,amiknek a világon semmi értelme nincs?
Meg lehet kérdőjelezni, de ez az illemszabály pont arról szól, hogy ÁLDOZATOT hozol, meg tiszteletet fejezel ki. Akár a saját érdekeidet háttérbe szorítva.
Meg lehetne változtatni, de ahhoz sok racionális ember kellene - ami azért a templomban nem nagyon jellemző.
Apropó: ilyen jó gondolkodással miért vagy hívő?
Én egyetértek veled. Pont a múlt héten kaptam meg, hogy milyen bunkó vagyok, amiért magamon hagytam a sapkámat miután leültem a többiekhez ebédelni. A nagyapám konkrétan úgy beszélt a dologról, hogy nem is gondolta volna, hogy egyszer a tulajdon unokája követ el ehhez hasonló hatalmas sértést. :) Szerintem is értelmetlen dolog, aminek egyszerűen nincs racionális magyarázata azon kívül, hogy "mert így szokás". Ezt gondolom a többi illemszabályról is, ha nincs rá racionális magyarázat, akkor egyszerűen felesleges betartani.
Viszont szerintem mindenképp ki fog kopni a dolog néhány generáción belül, hogy étkezésnél ne lehessen sapkát hordani. Egy átlag délutáni ebédszünetben szerintem nem sokaknak jut eszébe a kifőzdében vagy a gyorsétteremben már most sem, hogy foglalkozzon azzal, hogy kin van sapka és kin nincs. A vallás már más kérdés, ott mindig is csak a hagyományoknak lesz helye, nem a józan észnek.
9.47.
Igen, pontosan erről van szó.
Az ázsiai szemlélet terjesztéséről. Ami kezdődött a ezotéria reklámozásával, az esetlegesség, véletlenszerűség középpontba helyezésével, a nők nadrágviselésével -minden téren-, stb.
Ha valaki olvasta Karl Jung elemző könyvét a keleti gondolkodásmódról, tudja. Márpedig az elég régen íródott.
Lehet, hogy csak a kínaiak térhódítása látszik, de lehet, hogy része a Kalergi tervnek, amihez mi, agyalágyult fehérek önként asszisztálunk, ugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!