Az Óvodapedagógusi pályán mennyire tolerálják a tetoválást? Lehet Óvónő az, akinek van tetoválása vagy piercingje (látható helyen)?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Óvónőnek készülök, eddig képzőművészeti pályán tanultam. Művészlélek vagyok, imádok mindent ami az artisztikába beletartozik...zene,tánc,festészet,grafika,fotózás,fimlkészítés...Oda vagyok a tetoválásokért, imádom a minimalista tetkókat. Olyan helyre rakatnám,ami nem feltűnő és el lehet takarni. Saját magamnak tervezem a tetoválásaimat,mert ha egyszer merszem lesz...magamra varratom...(főleg virágokat, absztrakt mintákat és elmosódott vízfestékes színeket tervezek, meg kisállatokat is, mindegyik picike)de egy a "bökkenő". Nagy fordulatot vett az életem és a gyerekekkel szeretnék foglalkozni már egy jó ideje. Nagyon Szeretem őket,de félő, hogy nem vesznek majd fel dolgozni,nem tudok elhelyezkedni, mert nagyok az elvárások, vagy előítéletesek az emberek...úgy gondolják,hogyha egy nőnek tetoválása van akkor az ne legyen óvónő...ezzel egyáltalán nem értek egyet...ilyet a nem gondolkodó,primitív emberek mondanak és gondolnak. Más kérdés természetesen, ha egy óvónőn halálfejek vannak....nem mindegy hogy halálfejek vagy virágok, vagy absztrakt minták,kisállatok...(minden egyedi tetoválásomnak jelentése van, története ami számomra nagyon fontos!) Kérlek biztassatok, segítsetek, tapasztalatokat is szívesen fogadok ezzel kapcsolatban.Van erről valami törvény esetleg? Merjek, vagy ne merjek? Előre is köszönöm annak,aki értelmes, átgondolt választ tud adni nekem. 20/N2016. dec. 18. 21:27
21/24 anonim válasza:
Én a Károli Állam és Jogtudományi Karán tanulok, annyit kell tudni róla hogy a Tanítóképző mellett van, egy épületben tartják a két karnak a kurzusait. Na már most én úgy figyelem meg, hogy magán a képzésen nem nézik hogy kinek van tetoválása, piercingje, színes haja. Ellenben az elhelyezkedésnél jóval neccesebb a dolog. Belegondolva, hogy a nyári munkahelyemen külön megkérdezték, hogy van e piercingem vagy tetoválásom, mert amennyiben látható helyen található a tetoválás nem vehetnek fel, a piercinget pedig munkaidő alatt nem hordhatom. Egy barista állásról beszélünk :) Szerintem tekintve, hogy ha akármilyen hivatali, céges melót szeretnél betölteni, rendszerint ott található a munkaszerződésben hogy "testékszer, vagy tetoválás nem megengedett", a pedagógiában sem lehet nagyon másként, sőt. Hivatalnokot láttam már tetoválással, pedagógust még nem. Ahogyan az előttem szólók is megemlítették már, a munkáltatót soha nem érdeklik a munkavállaló érvrendszerei, egyszerűen úgy vannak vele, hogy ez nem szabványszerű és nem vesznek fel. Én a helyedben, ha csináltatnék is tetoválást biztosan nem látható helyre rakatnám, mivel valószínűleg lenullázná az elhelyezkedési lehetőségeimet a pedagógiai pályán. 20/N
22/24 anonim válasza:
Biztos le leszek ezért pontozva, de nem érdekel. Szerintem az emberek rettenetesen előítéletesek, én nem bánnám, ha (leendő) gyermeke óvónője tetovált lenne, ha különben értelmes, okos, gyermekszerető. Ha mindkét karján ott szerepel a fél Edda (az eposz), akkor sem. Sajnos, még mindig sokan pörögönek azon, hogy mik a külsőségek, pedig nem ez számít. Egyes gyerekek sokkal durvább dolgokat látnak és tapasztalnak otthon, mint egy tetoválás. Érdemes lenne ezen elgondolkodni!
Az erkölcs és a példamutatás nem a tetoválástól függ, sok, "jól konszolidált" ember is tud bunkó és igénytelen lenni. Nem a tetoválásától függ, hogy valaki jó óvónő, tanár, orvos.
23/24 anonim válasza:
Én inkább azon vagyok meglepődve, hogy ez ennyi embernek tényleg probléma lenne. Azt hittem az előzővel hasonló véleményen lesz szinte mindenki.
24/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! (egyetértek) :)
2017. febr. 15. 20:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!