Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Az Óvodapedagógusi pályán...

Az Óvodapedagógusi pályán mennyire tolerálják a tetoválást? Lehet Óvónő az, akinek van tetoválása vagy piercingje (látható helyen)?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Óvónőnek készülök, eddig képzőművészeti pályán tanultam. Művészlélek vagyok, imádok mindent ami az artisztikába beletartozik...zene,tánc,festészet,grafika,fotózás,fimlkészítés...Oda vagyok a tetoválásokért, imádom a minimalista tetkókat. Olyan helyre rakatnám,ami nem feltűnő és el lehet takarni. Saját magamnak tervezem a tetoválásaimat,mert ha egyszer merszem lesz...magamra varratom...(főleg virágokat, absztrakt mintákat és elmosódott vízfestékes színeket tervezek, meg kisállatokat is, mindegyik picike)de egy a "bökkenő". Nagy fordulatot vett az életem és a gyerekekkel szeretnék foglalkozni már egy jó ideje. Nagyon Szeretem őket,de félő, hogy nem vesznek majd fel dolgozni,nem tudok elhelyezkedni, mert nagyok az elvárások, vagy előítéletesek az emberek...úgy gondolják,hogyha egy nőnek tetoválása van akkor az ne legyen óvónő...ezzel egyáltalán nem értek egyet...ilyet a nem gondolkodó,primitív emberek mondanak és gondolnak. Más kérdés természetesen, ha egy óvónőn halálfejek vannak....nem mindegy hogy halálfejek vagy virágok, vagy absztrakt minták,kisállatok...(minden egyedi tetoválásomnak jelentése van, története ami számomra nagyon fontos!) Kérlek biztassatok, segítsetek, tapasztalatokat is szívesen fogadok ezzel kapcsolatban.Van erről valami törvény esetleg? Merjek, vagy ne merjek? Előre is köszönöm annak,aki értelmes, átgondolt választ tud adni nekem. 20/N

2016. dec. 18. 21:27
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Kíváncsi vagyok az Értelmes emberek véleményére. Ezért.
2016. dec. 19. 00:05
 12/24 anonim ***** válasza:
76%
Én úgy hallottam, hogy föl sem vesznek a képzésre, ha látható helyen van a tetoválás.
2016. dec. 19. 08:36
 13/24 anonim ***** válasza:
83%

engem cseppet sem érdekelne, ha valami diszkrétebb tetkója lenne a gyerekem óvónőjének, vagy ha én lennék a munkáltató, és egy tetkós jelentkező jönne, hogy akkor szívesen betöltené az állást. ha szakmailag, erkölcsileg kifogástalan, a gyerekek szeretnek vele lenni, akkor a legkevésbé sem zavarna 1-2 tetkó, vagy piercing... lassan 2017-ben élünk azért, komolyan ne ez legyen már az elsődleges szempont, hogy a másik embernek van-e tetkója vagy nincs... :DDD

nyilván hogy valakinek miért fontos, egy-egy tetkó, vagy csak random jött egy minta, nem nagyon izgat, magán ügye, s szíve joga mindenkinek, hogy eldöntse, hogy és milyen mértékben dekorálja ki a testét...

2016. dec. 19. 21:29
 14/24 anonim ***** válasza:
37%

Engem taszít, undorodom tőle, bizalmatlanná tesz és nem vinném a gyerekemet hozzád emiatt. (Piercig, meg fültágító pláne ne legyen mert az még undorító is. ) Sőt, nem szívesen dolgoznék veled együtt, tőlem aztán kisregényt is mellékelhetnél mindegyikhez amit felvarratsz magadra, akkor se érdekelne. Nekem is megvannak a magam emlékei anélkül is, hogy minden félét magamra varratnék, ami később aztán úgy is szétnyúlik, meg kifakul, ronda lesz mindenképpen előbb vagy utóbb.

Szerintem a gyerekeknek nem azt kellene példának mutatnod, hogy ki kell varratnod magadat ahhoz, hogy ön kifejezz.

Végzős óvónő hallgató vagyok.

23N

2016. dec. 19. 23:32
 15/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm azoknak, akik egyetértenek velem és azoknak is köszönöm akik nem értenek egyet, mert más álláspontot is nagyon szívesen fogadok, kíváncsi vagyok (ezért is írtam ki a kérdést). Az első válaszolóm nagyon magára vette a dolgot, ezért kissé "elvicceltem" ...átgondolom ezt a történetet még, nyugalom. Csak tervezgetek, lehet ez is csak egy múló hóbort...emberek vagyunk. :) Örülök a válaszoknak.
2016. dec. 21. 22:44
 16/24 anonim ***** válasza:

Persze, egyértelműen esélyed sincs így elhelyezkedni így ovónőként.

Mindazzal együtt hogy lehet neked igazad, ez tök mellékes, mikor az ovodavezető (általában egy 40-esötvenes, középkorú, konzervatív, és konform gondolkodású nő)nem fogja azzal kompromittálni a saját intézményét hogy felvesz oda, és olyan támadási felületet adjon amit szóvá tehetnek a szülők, az intézménybe látogató felügyeleti szervek képviselői. Biztosan nem fog a kedvedért senkinek sem magyarázkodni hogy miért vett fel tetovált ovónőt. Ez 100%. Abszolúte nem számít hogy milyen te amúgy milyen szép érvrendszerekt találsz a tetoválások mellett. Faarcal rádnéznek: "Az ott egy tetoválás?" -gondolják és azt mondják: -Köszönjük majd értesítjük. Aztán mehetsz a sóhivatlba panaszra, nem fogják ott ezt neked a helyszínen szóvátenni, csak szimplán nem vesznek fel, ennyi.

2017. jan. 4. 13:46
 17/24 A kérdező kommentje:

Ezt az imént olvastam,( persze a szerző nevét is feltüntetem.)

"Nem az a feladatunk, hogy a gyermekeinknek meggyőződéseket közvetítsünk. Hozzá kell segítenünk, hogy a saját ítélő erejét, a saját felfogóképességét használja. Tanuljon meg a saját szemével nézni a világban. A mi vélekedéseink és meggyőződéseink csak a mi számunkra érvényesek. Eléjük tárhatjuk őket, hogy azt mondjuk: így látjuk mi a világot, nézzétek meg most már ti is, milyennek mutatja magát nektek. Képességeket ébresszünk fel, ne a mi igazságainkban higgyenek, hanem bennünk. Azt vegyék észre, hogy mi is csak keresők vagyunk csupán, és őket is erre az útra kell vezetnünk..." /Major Kata/

2017. jan. 8. 23:08
 18/24 anonim válasza:
100%

Ez hülyeség..

Óvodapedagógián végeztem, Lila hajúak, tetováltak, jól látható helyen.

Pedagógusból nagy hiány van, így nem hiszem, hogy elutasítanák emiatt. Alkaron tetovált ismerősömet azonnal fel is vették egy magánoviba, ha meg eltakarható, akkor alaptalan az aggodalmad (:

Nincs erről törvény, bár a pedagógusok öltözködésére is volt valamiféle ötlet-szerűség, így ki tudja, egyik napról a másikra lesz-e, de a pedagógus tehetségét, a tudását nem diszkiminálják az alapján, hogy van-e tetoválásod vagy sem.

Gyakorlati helyemen a fél paksi atomerőmű volt az ped. asszisztens fülében.

Felvételinél egészen biztos nem ítélnek el emiatt, egyetemi évek alatt sem, a felvétel pedig vezető függő, de általában nem szokta zavarni őket. (:

2017. jan. 10. 21:42
 19/24 anonim válasza:

egyébként most neveléstudományi mesterképzésen is többé éve praxisban lévő, mindenféle csili-vili hajúak tanulnak.

(előző voltam)

2017. jan. 10. 21:44
 20/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!:-)
2017. jan. 10. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!