Az Óvodapedagógusi pályán mennyire tolerálják a tetoválást? Lehet Óvónő az, akinek van tetoválása vagy piercingje (látható helyen)?
*Itt az első fele,valamiért nem küldte el
Kedves első válaszoló,magázódni fogok mert nem tudom a korát sem a nemét... Úgy gondolom,hogy Ön igencsak előítéletes, illetve nem tudja,hogy az emberek többségének mit jelent a tetoválás,amit a testén hordoz az élete végéig...Lehet az óvodapedagógus,bölcsész,tanár akárki...nem feltétlenül rossz dolog...De Önbe ezt a képet nevelték bele a szülei. A tetoválás MŰVÉSZET és csak azok az emberek képesek értékelni, akik valamilyen SZINTEN gondolkodnak...(hogy miért? a művészet tanulás- ami által kinyílik egy új világ, a művészek feltárnak egy olyan világot előttünk ami el van rejtve...gondolkodásra késztetnek, segítenek nekünk kinyitni a szemünket! Látni a valódi világot a valós eseményeket ami az életünkben zajlik,de mi csak elsétálunk mellettük). Régen is,ma is -amióta világ a világ, kevesen értik meg a művészetet, mert nem sok ember gondolkodik szellemi szinten.Nem bántásként írtam a primitívet és a "nem gondolkodót", ezt egyáltalán ne vegye magára kérem! Ezt úgy kell értelmezni hogy csak felszínesen gondolkodik el valaki valamilyen témával kapcsolatban (ezesetben: tetoválás). Általában azokat nem érdekli semmilyen jellegű művészet akik korlátok közé vannak zárva és képtelenek gondolkodni emiatt, (természetesen nem tudatosan!).A primitívet arra a hozzáállásra értettem,miszerint: "-ne nevelje az én gyerekemet egy tetovált nő".Ez olyan mint amikor azt mondják: "-egy férfi nem lehet óvodapedagógus mert az én gyerekemre ne vigyázzon egy pedofil"...elvakultság, elvakultság,elvakultság....Nincs ok-okozati összefüggés, (mint az utóbbi példámban: pedagógus-tetoválás és az óvóbácsi-pedofília között sem...) A tetoválás jelentéssel bír, számomra SZERETET hordoz az a minta,története van,ami Önt lehet hogy nem érdekli de a gyerekek nagyon kíváncsiak,mindenre rákérdeznek,nagyon nyitottak és ha valaki ÉRTELMESEN,MEGFONTOLTAN tud válaszolni akkor abból csak tanulnak, ezesetben ha Ön azzal "eteti" és szennyezi a gyermeke elméjét, hogy "-a tetovált emberek rosszak és kisfiam,kislányom neked soha ne legyen mert csúnya lesz később és elítél majd mindenki, ez egy rossz dolog ", akkor nagyon nagyon nagy korlátok közé fogja zárni és ez sokkal jobban árt mint használ..gondoljon bele...mit tesz szegény gyermekével?...Milyen folyamatot indít el az agyában? Milyen világképe lesz később?Tud-e majd saját maga gondolkodni más témákkal kapcsolatban? És dönteni?... Gyermeke is ugyanúgy be fogja szabályozni a saját életét,mint ahogy Ön teszi ezt vele. Mellesleg sok szülő is agyon van tetoválva, mégsem ez fogja befolyásolni egy kisgyerek látásmódját vagy világképét...hanem leginkább az hogy a szülei HOGYAN viszonyulnak a tetováláshoz...tehát a dolgokhoz való HOZZÁÁLLÁS. Mert a szülő tükröt tart a saját gyermeke elé...
Most már kezdem azt hinni, hogy csak trollkodik. Számtalan érvem lenne, de nem fogok éjszakába nyúló vitát folytatni, mert nem vagyunk egy súlcsoportban. Egyetlen egyre szánok időt, és ezzel én el is búcsúzom.
Ezt mondta:
<ha Ön azzal "eteti" és szennyezi a gyermeke elméjét, hogy "-a tetovált emberek rosszak és kisfiam,kislányom neked soha ne legyen mert csúnya lesz később és elítél majd mindenki, ez egy rossz dolog ">
Ilyemiről szó sem volt, sőt, nem állítottam, hogy van gyermekem. Ezt az érvelési hibát nevezik szalmabábnak.
Az értelmes vita alappillére, hogy odafigyelünk arra, mit mond a másik, értelmezzük, és arra reagálunk. Végül egy költői kérdés. Ha oly sokan meg vannak győződve arról, hogy önből kiváló óvónő lesz, miért írta ki a kérdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!