Miért ilyen pesszimista a magyar ember?
Sok tényezős szerintem. Genetika, a konntinentális időjárás (hosszú és hideg tél, illetve télen rövid nappalok, ami kedvez a depressziónak a tudományok szerint is), nagy napi és éves hőmérsékletingadozások, kultúrálisan erre treníroztak minket, és persze a történelem. És nem csak Trianon (bár biztosan az a legerősebb sokk), hanem az elmúlt fél évezred gyarmati sorsa, mer az elmúlt fél évezredben szinte sosem volt önálló független az ország.
A szegénység meg egyebek igazak is meg nem is.
A jólét segít(ene) jobban érezni magunkat, de vannak szegényebb népek, nehezebb életkörülmények között, akik nagyon boldognak érzik magukat.
Tehát szerintem a többi egyedi sajátosság ezt erősebben befolyásolja.
"Sirva mulat a magyar.."
"A magyar sors tragédia"
Nagy művészetünk töbségében meghal a főhős, vagy mindenki, stb..
Kazinczy néhány művén kívül szerintem nem is íródtak jó koméldiák magyar művészek tollából...
Pedig nagyon kéne!
És ha humor, akkor az is szarkasztikus fekete humor...
No, hát ez az oka.
De mi ilyenek vagyunk.
Néha én is olyan pocsékul érzem magam, hogy az már egészen biztosan orvosi eset.
Amerikai filmekben kis hülyeségekkel pszihológushoz járnak.
Hát ha úgy éreznének magukat mint néha én, akkor már a pszichiáter sem segítene rajtuk az biztos....
Hogy lehetnénk ilyen mély érzelmi hullávölgyekkel optimisták?
Néha, rövid ideig. De többnyire csak a lelki pöcegödör alján vagyunk.
Istenem, lehet hogy tényleg beteg az egész Ország?
Én valamelyest biztosan.
Sokszor szimulálok hogy jól érzem magam, hogy normálisnak gondoljanak.
De ritkán van ez öszintén kérem...
Miért lenne pesszimista? Ökörség.
Trianon félpohár vize láttán újjongani kéne, hogy jaj, de jó, maradt félpohár vizünk, de jó, hogy nem az egész pohár vizet lopták el?
És igen, meg lehet nézni a tervezett térképet, hogy északon a Balatonig Szlovákia lett volna, délen a délszlávok, keletről a Dunáig Románia.
Akkor ahhoz képest ünnepeljük Trianont, hogy mégsem az lett, hanem visszavonták a román csapatokat Veszprémből és Fehérvárról - a MAGYAR királynők és királyok városából- és megmaradz a fele pohár víz -az ország harmada vagy hogy?
Tényleg nagyon pesszimisták vagyunk? Optimistaként Trianont ünnepelni kéne, hogy maradz egyáltalán valami Mo-ból?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!