Levelek végén (email-ekben is), az aláírásnál néha szoktam látni a "saját kezűleg" (s. K. ) rövidítést, és ez nekem nem teljesen tiszta, milyen plusz információt közölnek ezzel?
Figyelt kérdés
Olyan mail-ben is látom, ami egy többeknek kiküldött sablon.
Úgy is kérdezezhetném, hogy mi az s.k. ellentéte?
2016. nov. 21. 09:20
1/3 anonim válasza:
Az SK ellentete plane imelben talan a "noreplay" lenne. A SK arra vonatkozik, hogy amikor valaki szemelyesen ellenorizte, vagy onmaga fogalmazta meg a levelet, es ezert kozvetlenebb, mint egy sablon. Amikor sablonban latod, akkor csak azert irjak oda, mert vagy nem tudjak, mit jelent, vagy azt hiszik, hogy igy megvezethetik az olvasot.
2/3 anonim válasza:
Az sk ellentéte az, ha nincs sk, vagyis valamilyen irat nem saját kezűleg íródott vagy íródott alá. Először a pápák szignálták így (és szignálják most is) a bulláikat, leveleiket (mp = manu propria). Később már minden fontos vagy hatalommal bíró ember. A jelentése: nem a hivatalom vagy titkárom, hanem én magam szerkesztettem személyesen.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. nov. 22. 11:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!