A cigányok általában szoktak enni édességet?
"azért jutott eszembe, mert még sohasem láttam olyan cigányt aki édességet, csokit, tortát, stb. evett volna"
Na akkor nézzél meg egy Győzike showt!:)
legutóbb azért feszkózott ez a szerencsétlen mert a Bejjjja nem vitt neki tortát,az meg 1 doboz fagyit benyomott bánatában.Fodrásznál voltam éppen,azt nézet mindenki..:(
Így belegondolok én sem tudok visszaemlékezni olyan alkalomra, amikor cigányokat láttam volna édességet enni (leszámítva a gyerekeket), de ettől még miért ne szeretnék az édességet? Az ember ízlelése olyan, hogy leginkább az édeset kedveli. Ez a "legkönnyebben" szerethető íz. A második a sós, a harmadik a savanyú és a negyedik a keserű. Tehát általában az édes és sós ízt a legegyszerűbb emberek is szeretik (mint ahogy a gyerekek is kezdetben és ilyen sorrendben ezeket szeretik a legjobban), míg pl. a keserű íz élvezetét gyakorlatilag meg kell tanulni.
Ezért tartom kizártnak, hogy valaki ne szeresse az édeset. Természetesen vannak kevésbé édesszájú emberek, de olyanról még sosem hallottam, hogy valaki kimondottan undorodjon az édes ízek mindegyikétől.
Ja, jut eszembe, egy időben ismertem egy cigány srácot (az már nem gyerek volt), aki azt mondta, hogy nagyon szereti a mézet. Az is édes :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!