Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Akik reggel fürdenek, hogy...

Akik reggel fürdenek, hogy tudnak retkesen a pizsamájukba bújni és aludni? Miért teszik ezt, hol a logika?

Figyelt kérdés
2016. okt. 12. 16:39
1 2 3
 21/24 anonim válasza:
100%

Valamikor a kommunizmus utáni időkben, hajléktalanként éltem, volt, hogy egy hónapban egyszer vagy kétszer tudtam csak tisztálkodni, mert a hajléktalan-szállók még nem léteztek. De már akkor is éreztem, hogy reggelente le kellene fürdenem, mert éjszaka, alvás közben a szervezet teljesen máshogyan működik, mint napközben. Míg nappal legfeljebb csak izzadsz, és csak nagyon alacsony faggyúkiválasztást csinálsz, addig éjszaka, ez szinte teljesen fordítva működik. A faggyúkiválasztás egy komplikált fojamat, de a lényege, a test immunrendszerének a karbantattása, és a felesleges toxinok eltávolítása.

Ebböl kifolyólag, én személyesen reggel és este egyaránt lezuhanyzok, viszont azt teljesen bőrbarát tusfürdővel.

Ellenben ismerek olyan embereket, akik hetente 2-3 alkalommal fürdenek csak. A régi időkben pl. a szerdai nap volt a tisztálkodás napja. Benne van a régi dalban is; Csütörtökön virradóra megy a kislány a folyóra. Kezét lábát mossa meg is szappanozza a folyóban.

Egyébként meg ne ítélj el senkit a viselkedése miatt. Neki az a normális.

Meg amúgy is, ne ítélkezz, hogy ne ítéltess...

Szép napot 😀

2016. okt. 17. 07:35
 22/24 anonim válasza:
0%

Miert szaritaná a bőrt?

A napi koszt illik lemosni

Nem tudnék lefekudni koszosan vagy koszps ágyba.

Nyaron meg nem kell téli paplan es nem izzadsz.

Ha álmosban leizzadsz nézz kevesebb horrorfilmet...xddd

2016. okt. 18. 07:00
 23/24 anonim ***** válasza:

Nemcsak irodában dolgozhat az ember. Én pl. elektronikai mütyürkés boltban eladó vagyok. Van klíma, általában nem izzadok le munka közben és a reggeli deo még este is bőven véd.

Hogy mennyire haszontalan egy bolti eladó, azt mindenki döntse el maga, mikor szeretne egy boltba bevásárolni. :)

Szóval este fáradtan hazaérek, kezet persze gyakran mosok, bevásárolok, megfőzök megvacsorázok. Kis pihentető olvasás, levelezés, informálódás a neten, majd alvás.

Reggel viszont bőven alapos, áztató zuhany. Nálam ez azért alakult így, mert éjjel gyakran megizzadok (hidegben is) és pl. a leváló hámsejtek is reggelre kezdenek jobban termelődni. Így azután reggel indokolt az alapos fürdés.

Nyilvánvalóan ha nagy ritkán nap közben is leizzadok, vagy koszos dologgal foglalkozok, akkor este is lefürdök, az ágyba nem "viszem be a retket". Persze ez is szokás kérdése. Vannak, akiknek az is retek, ha az ember megfogja a poharat a másik után. Mások meg saját vizeletükben is elvannak heteken keresztül. Egyes afrikai törzseknél a vizelet szexdezodorként szolgál. Szerintem ebből felesleges ügyet csinálni. Ha az embernek szaga van, esetleg láthatóan koszos a bőre, vagy valami járvány miatt pl. fertőzésveszély áll fenn, akkor indokolt a kétszeri fürdés. Egyébként meg szükség szerint kinek reggel, kinek este praktikusabb.

Ha szex van, az egész más eset. Akkor nálam pl. előtte, utána is zuhany, meg persze reggel is. De ez a tevékenység nekem sajnos nem rendszeres elfoglaltságom... :)))

2016. okt. 18. 19:46
 24/24 00hory00 válasza:
100%
Általában nem izzadom halálra magam napközben, így este nem szoktam lefürdeni. Reggel egy gyors tus, hogy az éjjeli izzadást lemossam magamról, aztán frissen, tisztán, illatozva irány a nap. Az ágynemű meg cserélve van. Nyáron meg nem elég hogy este is meg reggel is fürdök, az izzadtság miatt, de még napközben is többször. Egy tikkasztó nyári napon simán letusolok 3-4 alkalommal, de nem mindig tusfürdővel.
2016. okt. 19. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!