Akik reggel fürdenek, hogy tudnak retkesen a pizsamájukba bújni és aludni? Miért teszik ezt, hol a logika?
#8 Ha egész nap ülnék és nem csinálnék semmit, lehet nekem sem lenne indokolt fürödnöm este vagy minden nap, de nem vagyok ennyire haszontalan.
Ha csak nem nagyon indokolt, mint említettem nyáron, amikor esetenként légkondi hiányában éjszaka is leizzadsz, teljesen felesleges duplán folyatni a vizet. Sajnos ilyen és hozzád hasonlóknak teljesen felesleges pofáznom a takarékosságról, tipikusan az az ember vagy mint a lakótársam, aki képes egymaga egy héten egy flakon folyékony szappant elhasználni csak kézmosásra.
"#8 Ha egész nap ülnék és nem csinálnék semmit, lehet nekem sem lenne indokolt fürödnöm este vagy minden nap, de nem vagyok ennyire haszontalan. "
Bírom ezt a passzív agressziót :D Tehát ha én irodai munkát végzek egy légkondis irodában, akkor semmi hasznosat nem csinálok? Mert akár hiszed, akár nem, eközben nem izzadok le, minden nap meg nem járok sportolni.
"teljesen felesleges duplán folyatni a vizet. "
Te figyelj, én ezt majd eldöntöm, oké? Komolyan nem hiszed el, hogy nem mindenki minimálbért keres? Szerinted nem tudok kifizetni napi 2 darab 5 perces zuhanyt?
"Sajnos ilyen és hozzád hasonlóknak teljesen felesleges pofáznom a takarékosságról, tipikusan az az ember vagy mint a lakótársam, aki képes egymaga egy héten egy flakon folyékony szappant elhasználni csak kézmosásra."
Úr isten, akkor ha jól számolom, akár havonta elkölt 300 forintot szappanra. Te jó ég, csoda hogy nem halt éhen.
Tipikusan spórolós ember vagyok, egy vagon megtakarított pénzem van, de ha valaki a kézmosáson meg pár perc zuhanyon spórol, azt úgy hívják, hogy fillér b..szás nem pedig takarékoskodás.
#12 Én értem a gondolkodásmódodat, egyet viszont nem értek.
Az, hogy te majd eldöntöd hogy mennyi szappant és vizet folyatsz a lefolyóba, egyfelől önzőség, nem érdekelnek téged a következő nemzedékek problémái. Nem függ össze azzal, hogy valaki mennyit keres, aki idióta és minimálbéres, ugyanúgy el fogja pazarolni a szappant, vagy azért spórol, mert nem telik rá, de ha lenne pénze akkor leszarná hogy pazarol mert megteheti. Én is tudom, hogy nem lesz megváltva a világ, esetleg akkor, amikor a nagy embereknek se 7 fogásos vacsorákat fognak felszolgálni a pincérek, de az éhezésig ez a világméretű eszetlen pazarlás fog folytatódni. Mondjuk egyesek akkor is inkább a cigit fogják megvenni néha a kenyér helyett.
A te szemléletedben is remekül megjelenik hogy a pénz a mozgatóelem: mindent ahhoz viszonyítottál a mondanivalódban. Amikor az 1 flakon szappan/hét példát hoztam fel, te arra gondoltál hogy ez 300 Ft/hónap (helyesen inkább 1200), én meg arra, hogy az előállítása mennyi energiát emésztett fel, mennyire szennyezte a környezetet, és az elhasznált lefolyóba engedett cuccal mennyire fognak a következő generációk közelebb kerülni a rosszabb életkörülményekhez.
Gondolom ezt te nap mint nap az irodában a gép előtt ülve nem gondolod át, mert a kapitalista szakterület telibefossa ezeket a problémákat: de legalább pár vezető szerepben lévő ember puccos életkörülményeket biztosíthat Magának arra a nyomorult cirka 80 évére, te pedig örülsz hogy nem minimálbéren vagy és ez bőven elég.
"Az, hogy te majd eldöntöd hogy mennyi szappant és vizet folyatsz a lefolyóba, egyfelől önzőség, nem érdekelnek téged a következő nemzedékek problémái."
Igen, a következő nemzedékek problémái mind abban fognak gyökerezni, hogy Gipsz Jakab napi 2x5 percet zuhanyozik. De ha te egyszerre zuhanyzol 15-öt, akkor azzal semmi baj nincs ugye.
(Btw. a zuhanyzástól semmi baja nem lesz a víznek, semmilyen szennyező anyag nem kerül bele.)
"Én is tudom, hogy nem lesz megváltva a világ, esetleg akkor, amikor a nagy embereknek se 7 fogásos vacsorákat fognak felszolgálni a pincérek, de az éhezésig ez a világméretű eszetlen pazarlás fog folytatódni."
Áruld el nekem arany bogár, hogy ha én mától kevesebbet eszek, az miért lesz jó az éhezőknek. Nem abszolút mértékben van éhezés, hanem egyes területeken nem tudják megfizetni az élelmet. Ha én nem eszek meg valamit, attól szerinted lesz pénze a kenyai földművesnek etetni a 7 porontyát?
"A te szemléletedben is remekül megjelenik hogy a pénz a mozgatóelem: mindent ahhoz viszonyítottál a mondanivalódban. Amikor az 1 flakon szappan/hét példát hoztam fel, te arra gondoltál hogy ez 300 Ft/hónap (helyesen inkább 1200), én meg arra, hogy az előállítása mennyi energiát emésztett fel, mennyire szennyezte a környezetet, és az elhasznált lefolyóba engedett cuccal mennyire fognak a következő generációk közelebb kerülni a rosszabb életkörülményekhez. "
Gondolom fingod sincs arról, hogy miből készül a szappan és arról sem, hogy mennyi az ára. Rohadtul sokat mosok kezet, a legolcsóbb utántöltős folyékony szappannal 2-3x biztosan után tudsz tölteni egy flakont és kerül kb. 180 forintba.
"Gondolom ezt te nap mint nap az irodában a gép előtt ülve nem gondolod át, mert a kapitalista szakterület telibefossa ezeket a problémákat: de legalább pár vezető szerepben lévő ember puccos életkörülményeket biztosíthat Magának arra a nyomorult cirka 80 évére, te pedig örülsz hogy nem minimálbéren vagy és ez bőven elég."
Édes farkam, tudtam én, hogy egy ennyire passzív agresszív ember még hülyébb lesz mint amilyennek látszik. Most te tényleg összekötötted a zuhanyzást a világ elpusztításával? Nem lőttél túl kib...szottul a célon? Ennyi erővel kösd fel magad, úgy lesz a legkisebb az ökológiai lábnyomod... de csak valami természetben hamar lebomló kötéllel, köszi.
#14 Belemehetnék megint itt a részletekbe és soha nem érne véget ez a vita, de most csak egy dologra reagálnék: attól még, hogy az elhasznált vized nem lesz számottevően szennyezettebb, és attól ha 5 percet zuhanyozna mindenki még nem teremtődne indiában tiszta víz, az, hogy eljut hozzád és onnan el a tisztítóba, majd vissza a körforgásba, mint ENERGIÁBA kerül, ami nagyrészt nem megújuló. Ha elfogy az energia, akkor megáll a gépezet, de ha takarékoskodunk, akkor időt adunk magunknak, amíg kitalálunk valami olyasmit, amivel nagyban, hatékonyan lehet ezt helyettesíteni. Hiába vannak napelemek, még nem olyan hatékonyak, mert az előállításuk rengeteg energiába kerül. Példa: van egy tartályod csappal, meg egy lyukas vödröd: hiába próbálod a kifolyó vizet visszaönteni, valamennyi mindig el fog veszni és a végén nem marad semmi.
Itt nem a szappanhasználaton van a hangsúly, hanem a szemlélettel. Hogy érdekel-e más jövője.
Ezzel nem válaszoltál semmire, remélem tudod.
Mi a francért ebbe a kategóriába írtad a kérdésedet, ha a sötétzöldet szeretnéd játszani? Leírtam a választ, miért fürdenek sokan reggel, te meg itt csűröd-csavarod a semmit és a saját kérdésedet offolod szét. Ha ezt akarod játszani, akkor írj ki egy új kérdést, ami erről szól, aztán akkor arra majd nem válaszolok remélem.
Nem unjátok még egymás vérének a szívását? :D
Ha valaki pl. eddig 10 percet fürdött esténként, és mostantól 5-5 percet fürdik reggel és este, akkor ugyanannyi vizet használ el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!