Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ma is szokás a zsidó fiúkat...

Ma is szokás a zsidó fiúkat szertartás-szerűen körülmetélni?

Figyelt kérdés

Lehetőleg persze zsidó fiúk válaszát várom vagy aki benne vana dologban.

Én eddig 3 zsidó srácot ismertem, na ebből 2 metélt volt, a harmadik viszont csak félzsidó, na ő nem.

Tehát hogy van ez manapság itt Magyarországon ?

2010. ápr. 24. 09:58
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Brad Pitt :-)

Milyen jól ismered ezek szerint .....

Amúgy sztem is abszolút egyedi a kérdés, van akinek tök jól áll, van akinek meg nem, és azt hallottam, hogy valóban jól el is lehet cseszni meg szépen, esztétikusan is meg lehet csinálni.

Hát tudja fene, akik érintettek, ők arra esküsznek, a másik tábor mega másikra, mindenesetre vannak lányok, akiket nagyon izgat, mert nem az első eset amit hallok, hogy a barátnő kérésére csináltatja meg magának a srác.

2010. ápr. 28. 08:57
 22/30 anonim ***** válasza:

Bratt Pitt fennt van meztelnül az interneten,nézd meg,neki jól csinálták meg!

De nekem nem jön be a metélt,a barátnőm kisfiánál elcseszték,szegény mindig kérdi mért nem olyan neki mint a bátyusé.Gondolj bele 4 éves és olyan mintha úszogumit húznál az ujadra,marha fúra.Állítólag a bőr vissza lehet nyújtani,most ezen gondolkodnak,mert a picit zavarja.Hülye volt a doki mert kiderült lazzítás elég lett volna nála.

De tényleg ne majmoljuk már más népek szokásait,főleg ilyen kényes testrésznél,nehéz visszacsinálni.

Pesti vagy vagy mi fene,itt nálunk szinte nem is látni zsidókat?

2010. ápr. 28. 17:46
 23/30 anonim ***** válasza:
49%
Csak a hívőknél van.Á,zsidó!Adják vissza az országot!
2010. máj. 2. 16:20
 24/30 A kérdező kommentje:
jó, majd megnézem Brad Prittet, de már nagyon elmentünk a témától ... (földvisszaadás és társai)
2010. máj. 3. 09:30
 25/30 anonim ***** válasza:
54%

Ja elmentük sokan nem bírják a .zsid....,de csak egy rétegüket,de tudod aki normális a végén azt is megbélyegzik.De valahogy a zsidó fiúk meg nem nyilatkoztak róla,hogy mi is a helyzet.De tényleg Brad fiú jól néz ki,írd be Brad Pitt meztelenül és meg is tudod nézni a goggle-ban,na nála jó lett.

De tényleg a hívőknél még ma is van,mert csak az léphet be a vallásukba aki metélt.

2010. máj. 3. 11:30
 26/30 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom hogy a vallásukat tartoknál még mindig van.Nekem se jön be.
2010. máj. 4. 14:57
 27/30 A kérdező kommentje:

megnézem okés,

amúgy eddig ha zsidó fiút ismertem akárhogyan is, azért csak kiderült, hogy IGEN, most itt hiába nem nyilatkoznak, bár jó lett volna, a %-ra kívánmcsi lettem volna, de azért az mond valamit, hogy eddig én csak egy zsidó fiút ismertem, aki nem volt körülmetélt ...

2010. máj. 4. 19:02
 28/30 anonim ***** válasza:
De mennyi idős vagy?és te velük mármint úgy együtt voltál,vagy csak rákérdeztél a dolgokra?
2010. máj. 5. 16:21
 29/30 anonim ***** válasza:
A vallásosoknál nem csak körülmetélés van,ők disznó húst,sem ehetnek,mert tisztátalan állat
2010. máj. 7. 10:58
 30/30 anonim ***** válasza:
41%

Nekem is levágták a fitymámat és most növesztem vissza, nyújtással, hogy legyen ott valami...

A tradícióról itt van még egy kis adalék:

"Azt a gyermeket, mely meghalt, mielőtt körülmetélték volna, (akár az első nyolc napon belül, akár később), a sírja mellett metélik körül, hogy eltávolítsák róla szégyenét, hogy ne előhúsával együtt temessék el, mert ez szégyenére volna. Erre a körülmetélésre nem mondanak bróchót, de nevet adnak a gyermeknek megemlékezésre, hogy könyörüljenek meg rajta az egekben és a holtak feltámadásakor ő is feléledjen és legyen majd benne értelem, látás, hogy megismerje az atyját és az anyját. '(Ha ünnep napján halt meg, lásd alább 200. fej. 8. és 9. pontjait). Ha elfeledték körülmetélni és előbőrével temették el, de ezt azonnal észrevették, tehát nem kell tartani attól, hogy a sírban már osztásnak indult, ki kell nyitni a sírját és körül kell metélni, de ha csak néhány nappal a halála után jutott eszükbe, nem szabad felnyitni a sírját (Noda biJehuda II. 164. döntv.)."

( [link]

2011. aug. 30. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!