Melyik ország utálja még úgy a szomszédos népeket, mint Magyarország?
Köszönöm a válaszokat!
Elég tanulságos egyik-másik.
Magyarország az egyetlen a világon, akit a saját népe vesz körül. Területi rablással, és nem önként. Ráadásul rosszul is bántak velük mindenhol.
Nem is szeretjük! Főleg, hogy sokáig jópofát kellett hozzá vágni.
Ezen kérdésedre, meglehetősen hosszú listát lehetne írni, hogy melyik ország népe, melyik szomszédos népet utálja és miért.
Sőt, van olyan nép is, aki nem (csak) valamely szomszédját utálja.
Ilyenek Pl a Görögök (is), ők az Angolokat és a Németeket is utálják, de a ciprusiakat sem éppen szeretik, pedig, ugyancsak messze vannak attól, hogy bármelyikkel szomszédok legyenek.
(Ezt első "kézből" tudom, mivel nagyon sok Görög barátom van.)
Először is akik agyarország szétdarabolásából részesültek azok gyűlölnek és félnek, hogy valamikor igényt tartunk a részeinkre és segítséggel visszacsatolják az elbitorolt részeket.
A felszínen hamis a látszat, a valódi sérelmek mélyebben vannak.
A Világon nincs egyetlen egy ország sem, aki mindegyik szomszédjával baráti viszonyt ápol.
Igazából a vérmagyarok vergődését nem kellene általánosítani minden magyarra, mert például én sem utálom a szomszéd országokat, népeket. Itt mondjuk tényleg néphagyomány, valamiért egyesek szeretnek százados, ezredes sérelmeket dajkálgatni, pedig az nagyon nem tesz jót az emésztésnek. (Mondjuk nem értem, miért kell állandóan a múlton merengeni...)
A többi ország jellemzően feldolgozta az ellenségeskedést, az inkább egyfajta tréfás évődés formájában van jelen. Mondjuk két élő ellenpélda a mai napig aktív görög-török ellentét Ciprus miatt, illetve az angol-ír szembenállás Észak-Írország okán. De utóbbi is kezd szublimálódni, főleg, mióta az ír katolikusok beszüntették a terrortámadásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!