Szerintetek mi lenne a célravezető lépés? Egyszerűen tegezzem vissza?
Nem csak csendőr pertu van.
Mester és tanonc.
Nyugdíjas és fiatal ember.
Tiszteletet érdemlő és tiszteletet megadó.
Nem?
Én nálam beosztott is van akit magázok, mert 30+ évet lehúzott nagyapám keze alatt már mesterként is, én meg még egyetemista vagyok még. És hiába 37.5%-ban enyém a cég, ő tegez, mert ő egy öreg mester.
Kedves kérdező, túl hosszú az mellébeszélés... Először is tisztázni kellene, hogy mi is az a csendőrpertu. Nem az, amit a legtöbben gondolnak, vagyis hogy az egyik tegeződik, a másik pedig magázódik. Ha a 60 éves bácsi engem letegez és pedig magázódva válaszolok, nos, az csendőrpertu ? Látja, nem látja ? Na látja. Persze hogy nem csendőrpertu. A csendőrpertu az, amikor az egyik túl bizalmasan vagy megalázóan tegezi le a másikat (hé, hallod-e ?). Tehát a csendőrpertura nem a korkülönbség a meghatározó, hanem a pertu modora. Ezt jó volna megjegyezni.
Én a tiédhez hasonló kétséges helyzetekben mindig az ösztönömre hallgatok. A te helyzetedbe magam is voltam már, ilyenkor szokta súgni: Laci fiam, légy bölcs és megfontolt, ne tegezd azt, aki nem szeretné...
Csendőrpertu a hatalommal való visszaélésnél egy oldalú tegezés. ;)
Ezért a találó név. Még fiatalabb hatalmat gyakorló is letegezi az idősebbet, az meg sokszor nem mert vissza tegezni s másikat. - ez is lehet kínos.
#8-as vagyok ismét: írod, hogy Te ott szoktál kutatni, azaz bejáratos vagy az intézetbe, kb. külső munkatárs vagy hasonló lehetsz. Ebben sem szoktunk különbséget tenni, hogy ki hol van állományban. Egy kutatói közösség vagyunk.
Bizonyára van valaki kapcsolattartód abban az intézetben. Tőle kérdezd meg a dolgot.
Ez az egyik félreértés, vagy ez egyik szög, ami kibújt a zsákból:
>> nagyjából egykorú, azonos foglalkozású, nem is ismeretlen emberek közül az egyikük nem tekinti a másikat magával egyenrangúnak...
Szóval nálad az jelenti az egyenrangúságot, ha tegeződnek ?
A halandzsa megfogalmazásodból sejthettem volna... Drága kutató úr, kend kova valósi ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!