Hivatalos levelekben a hölgyeket hogyan illik megszólítani?
Nem tudom a tisztségét, beosztását, csakhogy neve: Xné Y. Z.
Gondolom, úgy semmiképpen sem, hogy "Tisztelt Xné Y. Z.!". Talán úgy, hogy "Tisztelt Hölgyem!" vagy "Tisztelt Asszonyom!", vagy hogy?
Köszönöm a választ!
Nem tudom a beosztását, de még ha meg is tudnám, nem tudom eldönteni, milyen minőségében szólítsam meg. Egy mozgalomféle vezetője. Szólítsam tehát úgy, hogy "Tisztelt Xné Y. Z.!" Nem sérteném meg ezzel? Talán nem lenne jobb a "Tisztelt Hölgyem!” megszólítás? Vagy ennek is van valami mellékértelme?
Más: A férjezett ügyvezető nők megszólítása lehet „Tisztelt Ügyvezető Asszony!” ?
Ha egy cég ügyvezető nője nem férjezett, akkor hogyan illik levélben szólítani?
Az etikett szerint 25 év felett minden nő asszony, akkor is ha nem az.. :D
Szerintem vagy tisztség, vagy teljes név.
Tisztelt Asszonyom, ha nem tudod a beosztását.
Ha tudod: Tisztelt Igazgató Asszony! Tisztelt Főorvos Asszony! Tisztelt Tanszékvezető Asszony! Stb.
A Tisztelt Tóthné Kiss Piroska! nekem gepies, flegma. Személy szerint utalom, ha a teljes nevemen szólítanak meg. 32 eves vagyok, még par hónapig hajadon, de ezerszer inkább Tisztelt Asszonyom akkor már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!