Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Van még olyan fiú, aki ad a...

Van még olyan fiú, aki ad a szép beszédre?

Figyelt kérdés

2016. júl. 23. 17:56
1 2
 11/17 anonim válasza:
77%
Ha egy fiú nem ad a választékos beszédre, nem ápolja az anyanyelvet, nem művelt, nincs otthon irodalomban, zenében (klasszikus), festészetben stb., káromkodik, akkor engem felejtsen el... Sajnos kevés ilyen fiú van... 16/l.
2016. júl. 30. 22:54
 12/17 A kérdező kommentje:
Bizony :-(
2016. júl. 31. 13:38
 13/17 anonim válasza:
37%
Kib@.zottul van. ;)
2016. szept. 26. 10:36
 14/17 A kérdező kommentje:

Utolsó, szóval te is így gondolod?? :o

De a szövegértéseddel ugye nincs baj?

2016. szept. 26. 22:06
 15/17 anonim ***** válasza:
68%

Én férfiként családban sohasem trágárkodom, és máshol is csak akkor, ha nagyon felidegesedek, de ez nagyon ritkán fordul elő, mert alapvetően nyugodt természetű vagyok. (én egyébként káromkodás alatt kifejezetten istenkáromlást értek.) én is és feleslegesnek és undorítónak tartom a b+ kötőszóként való használatát.

Nekem az egyik legfontosabb dolog, ami tetszett a mostani feleségemben, amikor megismertem, hogy ő sem trágárkodott soha a jelenlétemben, a legtöbb általam ismert lánnyal ellentétben. 29F

2016. szept. 28. 15:29
 16/17 anonim ***** válasza:
24%

A káromkodás az őszinteség indikátora is lehet. Ezt több tanulmány is alátámasztja. Ahogy a nyelvezetet sem torzítjuk, úgy a nézőpontot sem. Arról is olvastam már, hogy a művelt, de a káromkodás eszközével élő emberek integritása magasabb szintű és magasabb EQ értékkel rendelkeznek.

Nem is értem ezt a trágár szavak elleni hadjáratot és zéró toleranciát. Így kapunk egy mesterkélt, művi, steril kommunikációs közeget. Ugyanis a káromkodásnak vannak bizonyos szerepei a nyelvben. Érzelmek hiteles átadása például. De tágítva a nézőpontot, vannak bizonyos fiziológiai szerepei is. Például a stresszkezelésben.

Egy választékos, művelt ember egy-két jól pozícionált trágár szóval stílusos mondatokat tud komponálni. Könyvben is találkoztam már ezzel. Azt gondolnánk, hogy disszonáns, de nem. Van egy esztétikuma a kontrasztnak.

Szóval a káromkodás kerülése nem egzakt előny.

2021. jún. 10. 19:43
 17/17 anonim ***** válasza:

33 F

Az én munkám úgymond különösen stresszes környezetben a kommunikáció telefonon és mailen. Ebből kifolyólag tilos bármilyen trágár kifejezés használata. A magánéletben én vállalom hogy ha ellazulok el szoktam engedni 1-2 szót. Viszont ez döntés kérdése nálam és nem berögződés.

2021. jún. 11. 03:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!