Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogy kellett volna kezelnem...

Hogy kellett volna kezelnem ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, nemrég óta dolgozok egy munkahelyen, ahová hamar sikerült beilleszkednem.

Úgy éreztem,hogy mindenkivel jóban vagyok, de egy idő után megtudtam,hogy az egyik idősebb munkatársam "f***fej"-ként avagy "f***f*jű"-ként szokott aposztrofálni engem.

Nem volt vele bajom, mindig a hátam mögött mondta.Aztán mikor megtudtam, reggel úgy köszöntem neki,hogy "szevasz f***fej"

A nap folyamán még többször is így neveztem, de csakis úgy,hogy hallja, mindig előtte, és neki mondtam."Gyere f***fej, segíts ezt meg azt" meg "hallod f***fej".

Természetesen nem sokáig tűrte, és beleállt az arcomba,hogy én mit képzelek magamról, ő 64 éves, hogy merek róla így beszélni, ő ezt nem tűri meg egy ilyen kis takonytól mint én.

Erre azt válaszoltam neki,hogy látja ez a különbség köztünk,hogy én belemondom az ő szemébe, és nem a háta mögött beszélem ki, valamint,hogy én 23 évesen is magasabb beosztásban vagyok mint ő, mert nem vagyok egy balfék.(persze ezt jobban kifejtettem)

Ezután csöndben elvonult.

Az utóbbi személyeskedést sajnálom, meg igazából ezt a f***fejezést is sajnálom, nekem nem volt vele bajom, de én ezt tényleg nem tudom tolerálni, vagy mondja meg hogy mi baja velem, és talán még változtatok is, de a hátam mögött ne...tudom,hogy sokan beszélnek ki, de legalább tegyék úgy,hogy ne halljam, és ne jusson vissza hozzám.A legegyenesebb pedig, ha odajön, és a szembe mondja.

Sajnos eleve érzékeny vagyok a nevemre, nem túl bonyolult, de zavar ha nem a nevemen szólítanak, még ha csak tévedésből sem.Én mindenkinek elsőre megjegyzem a nevét, ezt várom el fordítva is.

Ez meg végképp az alja.Külön bánt,hogy egy öreg emberrel beszéltem így, főleg,hogy látszólag meg is bántottam, de erre meg csak azt tudom mondani,hogy pont neki kellett volna felnőttként viselkednie, és nem így beszélnie rólam, mint egy általános iskolában szokás.

2016. jún. 2. 16:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Számomra az nem szimpatikus, hogy a pozíciódat emlegetve visszaéltél azzal ebben a helyzetben.

Lehet, hogy egyszerűen kérdőre vontam volna, mikor kettesben vagyunk. Hallottam, hogy f....nek hívsz a hátam mögött, miért, és mi a problémád velem?

2016. jún. 2. 16:43
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen, nekem sem lenne szimpatikus, de amikor az arcomba állt,akkor dolgozott az adrenalin, és dühös voltam, hogy még ő kér számon.

De nem ilyen ember vagyok, ezért is bánt, és ezért is írtam ki a kérdést.

2016. jún. 2. 16:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Adrenalin szintjén a kérdést nem lehet és nem érdemes kezelni.

"... ezt várom el fordítva is". Sok bajod lesz még az életben. Nem tudod elképzelni a másságot. Sokféle van. Biztos van, amiben te vagy gyengébb. Mit szólnál, ha ezt mindenki a szemedre hányná?

A helyzetet egyébként türelemmel és visszafogottan kellett volna kezelni. Te ehelyett leszálltál ugyanarra a szintre, sőt lejjebb. Nem baj, majd érni fogsz a tapasztalatokkal és bölcsebb leszel. Nekem úgy sem hinnél.

2016. jún. 2. 23:27
 4/4 anonim ***** válasza:

Ő már az első találkozás alkalmával levette rólad, hogy egy igazi f a s z f e j vagy.

És a viselkedéseddel ezt be is bizonyítottad.

Ha tanúja volt az esetnek, a cégnél a hátad mögött már mindenki így szólít...

2016. júl. 12. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!