Ilyen esetben hogy illik megszólítani a címzettet?
Figyelt kérdés
Szakmai gyakorlatra jelentkeznék egy olyan helyre, ahol tudom, hogy csak fiatalok dolgoznak, és akinek a levelet írom, ő is csak pár évvel idősebb nálam. Egyébként férfi és max. 30 lehet. Én ismerem, de ő engem nem, egy konferencián volt meghívott vendég.2016. máj. 30. 23:38
2/5 anonim válasza:
Ez hivatalos levélnek számít, tehát a magázódós forma az indokolt, még akkor is, ha egyébként tegeződni fogtok.
Amúgy pedig aranyszabály, hogy ha bizonytalan a helyzet, akkor mindig magázódni kell. Abból még soha sem volt probléma, ha véletlenül lemagáztál valakit, akit tegezni is lehetne; de abból szinte mindig sértődés van, ha letegezel valakit, akit magázni illene. :)
4/5 anonim válasza:
Igen,hivtalalos levélnek számít.
T
"Tisztelt" ,utána vagy rang(pl.Ügyvezető Igazgató Úr), vagy név.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2016. máj. 31. 17:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!