Ki antiszociális?
Alapvetően szocializálatlan személyek, akiknek magatartása ismétlődően közösség- és szabályellenes, felelőtlen, önző, bűntudat nélküli.
Elég nagydarab vagyok és mondatni agresszív is tudok lenni. Nem akarok bántani senkit, alapvetően nincs bajom az emberekkel, tanulom a szociális viselkedést. A problémám az, hogy nagyon sokszor konfrontálódok főleg férfiakkal amit úgy kell elképzelni, hogy konditeremben vagy munkahelyen MINDENFÉLE OK NÉLKÜL tiszteletlen, sértő és undorító megjegyzéseket tesznek és gyakran illetnek antiszociális és "biztonsági őr" jelzővel.
Az is előfordult, hogy szájbacsaptam az egyiket, mert képtelen volt a jelenlétemben normálisan viselkedni. Amikor sokszor ér ilyen esemény akkor egyszerűen képtelen leszek szociálisan( odafigyelni a többiekre, empátia stb..) viselkedni a stressz miatt, hogy így beszélnek velem és nem értem az okát. Ebben az állapotomban a munkahelyen is nehéz megállnom a helyem ugyanis ilyenkor a viselkedésem a közösség számára kirívó és nem tolerálandó, aminek a következménye, hogy ördögi körbe kerülök és folytatódik a dolog. A lányok és a sport enyhítik a stresszt viszont csak hosszú napok múlva tudok csak visszazökkeni a normális kerékvágásba.
Művelt családból származom, nagyon szeretnék szociálisan viselkedni, mert ugye a felnőtté válás része ezt elsajátítani. Mit csinálok rossul? Vagy a szociális viselkedés abból áll, hogy csoportosan irigységből vagy heccből bárkinek szétlehet szívni a vérét? Ha meg szájba van csapva vagy kicsit meg van félemlítve az meg persze elítélendő...?
esélyt sem adnak, hogy megpróbálj normálisan viselkedni. Probálkozz mindig pozitívan gondolkodni ilyen esetekben.
És ha nem megy, kérj egy barátodtól, ismerősöktől segítséget, hogy milyen módon kéne változtatni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!