Miért nem tanítják meg a diákokat általános iskolában térképről tájékozódni, ez nem az alap műveltség része?
Én eddig nem találkoztam olyan emberrel, aki ne tudott volna térképről tájékozódni o_O (maximum tényleg akkor, ha másik országban volt, és hozzá kellett szoknia). Pedig elég idiótákkal is összehozott a sors. Max. annyi volt, hogy akinek nincs térlátása, az inkább forgatja a térképet. Plusz gimiben azért én emlékszem, hogy kellett mindenféle random városokat, helységeket nézegetnünk atlaszból, térképből. Nekem a gyakorlati tájékozódási képességem tényleg nulla, de térképet kiválóan tudok olvasni, ha a térkép jó (úgy értem, ha konkrét helyre kell mennem, ahol még nem voltam, és nem a közelben van, akkor van benne utcanév-szedet a végén stb.).
Mondjuk az más kérdés, hogy azt nem kellene belekeverni, hogyha vki pl. GPS-t használ, mert hát az megkönnyíti a dolgokat, és nem értem, ki az, aki inkább a nehezebb utat választja, ha van könnyebb is. Persze az alapokat érdemes tudni, de nem attól lesz vki tájékozatlanabb.
Alapvető pénzügyi ismeretek, de imádom az ilyet... amire a hétköznapi embernek szüksége van, az a kamatos kamat számításban nagyjából kimerül, matematikából érettségi anyag, így is az emberek 80%-a olyan hülye, hogy nem tud ilyet számolni.
Ennél magasabb szinten a pénzügy meg már olyan lesz mint a fizika: vannak szabályok, összefüggések, képletek, sok számolás és kijön valami. Olyan szívesen tanulnád, mintha tüzes vassal égetnének. A térképről tájékozódást meg apukád elmagyarázhatta volna 3 perc alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!