Az igaz, hogy egy sima járőrnek tudnia kell Angolul vagy Németül?
Szóval akkor elég ha beszélem a saját nyelvünket.
Köszönöm szépen.
Dolgoztam határőrként. Németül, angolul, szerbül beszélek, románul pedig ami a rendőri munkához kell.
Annyi nyelvtudás volt a csoportunkban, hogy nem kellett tolmács, csak nagyon extrém országokból érkezőknek.
Imádom, mikor szarba néznek. Rendőr, akkor biztos hülye... Találkoztam már sok habitusú emberrel, volt aki okosabbnak hitte magát, mert ő jogász tanonc. Én azt vallom, hogy amilyen intézkedésbe belekezdek, ott ne tudjanak találni olyan felületet, ahol megfognak. Önképzés a titka mindennek. Aztán persze van olyan kolléga, aki meg sem mer állítani egy német autóst, mert nem beszéli a nyelvet, és soha nem látott még német útlevelet, vagy forgalmi engedélyt.
Akinek nem inge, ne vegye magára.
Az itteni kapitányságon ~50 fős rendőri állomány van és gyenge az angol ill. német nyelvtudás. Akiknek van nyelvvizsgája az is elfelejtette 1-2 év alatt, amit a vizsga napján tudott.
Lehet, ha 30 km-t arrébb mennék a helyi határőr kirendeltséghez ott olyan jó lenne az arány, mint Jánoshalmán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!