Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Szerintetek nem fura, hogy...

Szerintetek nem fura, hogy van egy 21 éves tanárnőm az egyetemen (gyakornok) de magáznom kell 26 éves létemre?

Figyelt kérdés

2016. febr. 16. 17:28
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
52%
Akivel magáztatod magad, azt nem szarba se veszed. Szerintem normális, kell a távolságtartás! Én tanár leszek, közoktatásban el fogom várni, ha egyetemen maradok, akkor péhádésként adjunktusként talán nem, de docensként elsőévesektől simán.
2016. febr. 17. 21:45
 12/33 anonim ***** válasza:
37%
Előző vagyok, demonstrátorként is indokolt lehet. Én amiatt várnám el, mert amúgy elég laza és bulis vagyok. Tanított olyan péhádépasi, aki mondta, hogy direkt emiatt magáztat, mert túl közel került hallgatókhoz, ha szokásos módon tegeződtek.
2016. febr. 17. 21:47
 13/33 anonim ***** válasza:
33%
Micsoda? Közel kerül a hallgatókhoz? Ne már gyerekek, 60 éves professzorok elvárják a tegeződést és akkor pont egy taknyos kis demót fog valaki magázni? 5-ből 1 egyetemista előtt legalább ott a lehetőség, hogy demonstrátor legyen, egyáltalán nem olyan nagy kiváltságos az ilyen.
2016. febr. 17. 22:43
 14/33 anonim ***** válasza:

Normális, ha órán magázni kell, ugyanis a viszonyrendszer hivatalos, ami azt kívánja/kívánhatja meg.

A tegezést az illemszabályok szerint egyébként is az idősebb, a nő, és a magasabb rangú(az adott helyzet viszonyrendszere szerint) ajánlhatja fel, az "alapértelmezett" a (kölcsönös)magázás.

Nekem is volt több tanárom, akit iskolán(akár gimnáziumban/egyetemen) kívül lehetett tegezni, de órán/az intézményben nem.

2016. febr. 18. 14:25
 15/33 anonim ***** válasza:
42%
Akik itt lefele pontozgatnak és magyarázzák, hogy magázni kéne: jártatok egyetemre? És ha igen, mikor? 50 éve?
2016. febr. 18. 15:37
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Most járok egyetemre, pontozgatni nem pontozgattam ugyan :D Viszont tényleg azt tudom mondani, hogy PHD hallgató is várta már el, hogy magázzam
2016. febr. 19. 18:31
 17/33 anonim ***** válasza:
Demonstrátor még valóban nem, de ha a phd magáztathat, akkor egy felsőbb éves demonstrátornak is előfordulhat, hogy ez a heppje
2016. febr. 19. 18:32
 18/33 JuditD válasza:
33%
Minden hivatalban (NAV,Bíróság,Önkormányzat, Bank, Iskola , Orvosi rendelő,Rendőrség ,Üzletek,Utazási Irodák stb.)dolgoznak fiatalok. A beosztásuk miatt nem tegezzük le őket! Vagy mindenkit letegezünk, mert idősebbek vagyunk? A tegeződéhez "engedély" kell a másik féltől. Tehát nem furcsa, hogy 26 évesen magázni kell egy tanárnőt (gyakornokot). A viszony fölé-alárendelés és nem életkor függvénye. A tisztelet megilleti, mert tudásban "feljebb" áll. Biztosan az eredményei, a szakmaisága alapján helyezték ebbe a pozícióba ,s nem a fiatalsága miatt.
2016. febr. 22. 12:29
 19/33 anonim ***** válasza:
Egy demonstrátor nem foglalkoztatott, semmiféle hatalma nincs, még zh-t sem javíthat hivatalosan. Csak leadja az órát és csókolom, fizetése sincs.
2016. febr. 22. 14:18
 20/33 anonim ***** válasza:
33%
Ha ennyire egyenlőnek érzed magad vele, akkor miért nem te vagy a helyében?
2016. febr. 22. 14:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!