Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Milyenek a Japánok? Milyen...

Roadkill kérdése:

Milyenek a Japánok? Milyen szokásaik vannak? Szeretik, vagy legalább ismerik a magyarokat?

Figyelt kérdés
Mert nagyon kiváncsi vagyok,a Japán emberekre:D amugy ha lehet részletesen,hosszan ha lehet letudnátok irni:D előre is köszönöm:D

2016. febr. 3. 15:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Az a katona Onoda Hiroo volt, de már a '70-es években előkerült. Róla mintázták a hapsit a Kincs, ami nincsben.

Az előző válaszolóhoz annyit tennék hozzá, hogy ezek létező dolgok, de azért ezek ott sem számítanak normálisnak. A japánok többsége azért nem vesz részt ezekben a dolgokban, de tény, hogy megvan a maga közönsége.

A suli olyan szempontból nehéz, hogy olyan, mint régen nálunk volt. Fegyelem van, illetve elég sok lexikális tananyag. Az angolt nagyon szarul tanítják, mert valójában a tanárok sem tudnak angolul. Szinte sosem szólalnak meg a nyelven, ha jól tudom, akkor csak mondatelemzést tanulnak, és ez látszik is, mert kb. csak a piroslámpás negyedben találkoztam olyanokkal, akik rendesen beszéltek angolul(hát igen, ahol szükség van rá). Azt azért én is belátom, hogy egy átlag japán nem sok hasznát venné az angoltudásnak.

Egyébként a suli messze nem olyan durva, mint pl. Koreában, ahol néha hajnalban már kezdődnek a különórák, és általában este 10-ig tart a tanítás, otthon még a lecke és kb. ebből áll egy átlag koreai diák élete. Na, a japánoknál már egy ideje nincs ilyen(ha valaha volt is ennyire durva egyáltalán).

A töri egy érdekes dolog. Évek óta vita tárgyát képezi. A baloldaliak szerint túlságosan nacionalista a tananyag, míg a jobbosok szerint túlságosan önostorozó. Egyébként mindegy, mert általában nem jutnak el a háborúig. Sőt, duplán mindegy, mert az amúgy is tabutéma, és a fiatalok általában kerülik is a témát, bár mostanában ott is jobbra tolódnak a fiatalok, főleg mert Kína és Korea folyton fenyegeti Japánt, szóval lehet, hogy ez is változik. Például régebben, kb. 2006-ig furcsán néztek arra, aki kitette a japán zászlót a kocsijára, most már ez nem olyan nagy dolog.

2016. febr. 7. 20:11
 12/12 anonim válasza:
37%
Én úgy tudom, hogy a Japánok testvéreiknek tartanak minket Magyarokat.
2016. febr. 8. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!