Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Munkahelyi helyiségbe belépésk...

Munkahelyi helyiségbe belépéskor akkor is illik köszönni a bent lévőnek, ha már találkoztatok aznap, vagy akár együtt dolgoztok?

Figyelt kérdés
Én szoktam, de nem mindenki. Pl. amikor mosogatom a cuccaimat, néha bejön valaki szó nélkül a hátam mögött, ami zavar, főleg ha esetleg neki is a mosogató környékén van dolga.
2016. jan. 31. 11:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Az általad említett esetben, az első találkozáskor illik köszönni azoknak, akikkel még aznap nem találkoztál, nem kell egész nap köszöngetni.

Illetve, amikor úgy távozol, hogy aznap már nem jössz vissza.

Én vendéglátóban dolgozom, ami értelem szerűen sok helyiségből áll.

Úgy szoktam megoldani a dolgot, hogy érkezéskor végig járom az összes helyiséget és mindenhova beköszönök.

(Az utánam érkezők úgy is rám köszönnek, akiknek természetesen vissza köszönök.)

Egy fontos alapszabály van, mindig az érkezőnek illik elsőként üdvözölni a már ott lévőket, illetve a távozónak elsőként elköszönni a maradóktól.

2016. márc. 7. 10:53
 12/12 anonim ***** válasza:
bájronihős
2016. márc. 7. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!