Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Nektek nincs elegetek ebbôl a...

Nektek nincs elegetek ebbôl a '30 éves korom elôtt gyereknek és háznak kell lennie, ha törik, ha szakad' jelenséggel?

Figyelt kérdés
Olyan nevetségesek ezek az emberek. De az ô dolguk, csak az a baj, hogy közben úgy néznek arra, akinek ez nincs, mint egy lúzerre, aki nem ért el annyit, mint ôk. Na, ez a gusztustalan. Pedig mennyien vannak, akik nem ilyen célokra hajtanak! Vagy csak késôbb, kényelmesen. De ezt az elôbbi csoport nem fogja fel.

2016. jan. 30. 16:11
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Ha békénhagyásra van szükséged, minek írtad ki a kérdést? Húzódj meg a kuckódban, maradj magadnak, aztán békén hagynak. De annyira te sem vagy biztos magadban, ha már itt kérdezgetsz.
2016. febr. 5. 08:22
 32/35 A kérdező kommentje:
De. Biztos vagyok magamban. A kérdés azért született, mert a barátnőm értékrendje erre a jelenségre kezdett el épülni kb. 3 éve, a palija meg beszólt nekem és ezen megrökönyödtem és felhúztam magam.
2016. febr. 5. 12:40
 33/35 anonim válasza:

Neked es nekem teljesen mas az ertekrendunk es pont. En a praommal, most mar Ferjem 6 eve jottem ossze. Ennel elobb szerettunk volna babat, de igy is orulunk nagyon hisz mar 1 eves. En 26 lettem Ferjem 28 lesz. Eloszor bsc diplomat letettuk, most msc. Mi ezt valasztottuk. Ferjem emellett meg dolgozik is. Ha en befejezem az msct utana melozok nem lesz gyerekem 30 elott es mind2 alma az volt, hogy fiatalon legyen gyerekunk( persze normalisan ertve fiatal). Van kinek karrier buli utazas fontos...nekunk csalad....Ferjem talan azzal fogalmazta meg jol " nem akar a gyerek nagyszuloje lenni". Nem rosszindulatbol irom ezeket, tok kozombosen csak a kerdesre valaszolva. Mi ilyenek vagyunk es emellett egyetemre jart tanult emberek( ezzel nem azt mondom, hogy mas nem ertelmes) Mi is varhattunk volna mig osszejon hazra penz, de ebben az orszagban akkor 40 evem elott gyerekem se lenne :( Ferjem epiteszmernok es minimalbert kerea...rohej...szerencsere szulok segitwnek es szeretik az unokajukat:) vegzunk mscvel es megyunk innet ugyanis Ferjem felnemet( keretik most nem politizalni, de vannak ismeroseink es pont)

Mi nekunk csalad volt fontosabb. Persze neha jo lenne elmenni bulizni, de itt van Ferjem igy is jok az esteink nem kell ahhoz bulizni menni. Nem mondom, hogy komoly ember vagyok ( kapcsolat teren es felfogasilag igen) de ugyanolyan lokott, mint Ferjem :)

Remelem segitettem valamit a valaszomban. En orulok, hogy eletem parjat koran megtalaltam ( hisz jott ment kapcsolattal nem is szabad komoly dolgokban gondolkozni) es ezzel almaim beteljesultek:)

Csak egyszeruen mindenkinek mas igenyei vannak. Baratnom 25 evesen szakitott 5 ev kapcsolat utan, de ha meg folytatodott volna se erezte volna keszen magat gyerekre. Masik szinten 25 es ilyen szinten irigyel. Mindenki mas en magamat szerencsesnek tartom:)

2016. márc. 2. 22:23
 34/35 anonim ***** válasza:
Hát ja, így gyermeket vállalni, hogy ti ketten nem tudjátok biztosítani a normális paramétereket, felfogható nagyobb körben értelmezett családi erőfeszítésnek is, meg felelőtlenségnek is. Nézőpont kérdése.
2016. márc. 3. 09:34
 35/35 anonim ***** válasza:
Én az ilyen kérdéskörben sohas nem beszélnék magamról, mert az ember a választott életében mindig hol boldogabb egy kicsit, hol boldogtalanabb, hogy mások milyen mértékig és milyen irányban vesézik ki, az teljesen emberi dolog. Érthető, ha megdumálják, hogy ki a boldog és kire kell irigykedni. Én már láttam olyan embert, aki boldog volt úgy, hogy volt családja, gyerekei, barátai, és olyat is, aki pedig boldog volt család, barátok nélkül, egymaga is, és volt olyan pillanatuk az étleben, amikor meg boldogtalanok voltak, az embernek soha nem egy vízszintes vonal az élete, az mindig meg van toldva, ki van kövezve, az csak rajta áll mit választ, ki kell kerülni a negatív, romboló és rosszindulatú, direkt életrontó megjegyzéseket, és azokat, akik csak azon az alapon tudják megválogatni a barátaikat, hogy ugyanazt az életformát válaszották-e, vagy nem, szerintem ilyenkor felesleges bizonygatni, hogy ki a boldogabb, mert egyébként is nagyon kellemetlenül egy önigazoló társadalomban élünk, és akinek az a legjobban megy, az sikeres, akinek kevésbé, az nem sikeres, mondhat bárkire bármit, nem lesz zavaró, bizony, viszont, ha az embernek nem mennek a dolgai, mindegy milyen éltekörülményt választ, a társadalom kirekeszti, a túl sok panaszkodás éa túl sok dicsekvés fárasztó és rohadt unalmas, nekem éppen ezért nehéz ilyenkor magamról beszélnem mindig, az a fontos, hogy az ember ne menjen bele szar játszmákba, és ne higgye el, hogy minig döntéskényszere van, a család, vagy a fűnyíró, a nejem, vagy az anyám kutyája és így tovább
2016. márc. 4. 23:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!