Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Nektek nincs elegetek ebbôl a...

Nektek nincs elegetek ebbôl a '30 éves korom elôtt gyereknek és háznak kell lennie, ha törik, ha szakad' jelenséggel?

Figyelt kérdés
Olyan nevetségesek ezek az emberek. De az ô dolguk, csak az a baj, hogy közben úgy néznek arra, akinek ez nincs, mint egy lúzerre, aki nem ért el annyit, mint ôk. Na, ez a gusztustalan. Pedig mennyien vannak, akik nem ilyen célokra hajtanak! Vagy csak késôbb, kényelmesen. De ezt az elôbbi csoport nem fogja fel.

2016. jan. 30. 16:11
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:

" ne szóljanak be és ne nézzenek le "

Ugyanarról beszélünk: EZ az elismerés.

Aki meg nem ért egyet veled, az szólni fog.

Ez van. A véleményüket nem te határozod meg.

2016. jan. 30. 17:41
 12/35 A kérdező kommentje:
Szerintem ez nem 'elismerés' kategória. Az elismerés az ha megveregetik a vállam valamiért, ami szerintük siker. De nekem erre totál nincs igényem. Csak hagyjanak békén élni az életemet és ne bunkózzanak, ennyi.
2016. jan. 30. 18:26
 13/35 anonim ***** válasza:

"Túlnépesedés van. Ez a tény."

És az is tény, hogy Magyarországon legkevesebb 30 éve csökken a népesség és demográfiai mélyponton van az ország, amiből jelenleg nem is látszik kiút. Közben pl. csak Nigéria lakossága évente milliókkal nő.

Természetes, hogy egy egészséges szemléletű ember törekszik, hajt, szeretne kocsit, házat (nehogy már megalomán cél legyen a 21. században), gyereket akar (természetes ösztön, egyebek mellett) és annak szeretné a jólétét is biztosítani.

Más hajtson a Free Tibetért, a melegekért, bálnákért. De a túlnépesedés ellen jobban teszi ha Afrikában, Ázsiában küzd, s nem a 10 milliót sem elérő populációjú Magyarországon. Hazánkban a túlnépesedésre hivatkozva érvelni a gyerekvállalás ellen kicsit tragikomikus.

2016. jan. 30. 19:00
 14/35 A kérdező kommentje:
Oh je.. megérkezett a nagy nacionalista. Hát apám, ha te Magyarország népességéért vállalsz gyereket, akkor hajrá. Magyarország demográfiai csökkenése összetett probléma, nem lehet azzal megoldani, hogy szûljünk halomra. Honnan tudod, hogy a gyereked majd nem telepesik le ugyanúgy külföldön??? Megtiltod majd neki vagy mi? Egy ország népességcsökkenésének megvannak a maga okai, nagy részét a politikában keresd, másik részét uniós és világgazdasági folyamatok alakulásában, a harmad és egyben legkisebb részét egyéni okokban. Ha te a magyar társadalomért valahogy így feláldozod az életed, hát sok sikert. A magyar társadalom nem fogja megköszönni neked, kitüntetést vagy különösebb figyelmet sem kapsz érte. Sôt. Meg sem oldasz semmit.
2016. jan. 30. 19:46
 15/35 A kérdező kommentje:
"Természetes, hogy egy egészséges szemléletű ember törekszik, hajt, szeretne kocsit, házat" - Én is szeretem, hogy kocsi van alattam, meg a javakat is élvezi az ember persze, mindenki jólétet szeretne magának. Mondjuk én kicsinálni nem fogom magam érte. És nem értem a 30 éves képzeletbeli korhatárt, errôl szól a kérdés. "gyereket akar (természetes ösztön, egyebek mellett)" - hmmm...a wc-zés is természetes ösztön, mégis az ember visszatartja ha kell, nem vagyunk állatok...Egyébként meg sokakban nincs meg a gyereknemzési ösztön. Bennem sem.
2016. jan. 30. 19:55
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

"Hát apám, ha te Magyarország népességéért vállalsz gyereket, akkor hajrá."

Ki mondta ezt? Te hivatkoztál túlnépesedésre, erre mondtam, hogy hazánk ezért felelősnek nem igazán nevezhető.

"Magyarország demográfiai csökkenése összetett probléma, nem lehet azzal megoldani, hogy szûljünk halomra."

Hát pedig egy népesség csökkenésének megállítása a szülések stagnálásával nemigen fog menni. Ja, tudom, engedjünk be tücsköt - bogarat a harmadik világból.

"Honnan tudod, hogy a gyereked majd nem telepesik le ugyanúgy külföldön???"

És? Kimehet, visszajöhet. Egyesek elmennek, mások maradnak. De aki nem született meg, az se nem megy, se nem marad.

"Egy ország népességcsökkenésének megvannak a maga okai"

Ja, pl. nem születik elég gyerek. Erre te túlnépesedésre hivatkozol egy erősen fogyó országban.

"Ha te a magyar társadalomért valahogy így feláldozod az életed, hát sok sikert."

Nem tűnik nagy áldozatnak, hogy itt játszik mellettem a kétéves kislányom, életem legnagyobb élménye, hogy gyerekünk született, kár lett volna kihagyni.

"A magyar társadalom nem fogja megköszönni neked, kitüntetést vagy különösebb figyelmet sem kapsz érte."

Nem letojom? Nem a társadalomnak szülte a feleségem, elsősorban hanem magunknak. Ámbátor a ma magszülető gyerekek fogják majd megkeresni a mi nyugdíjunkat, így még egy gyermektelennek is elemi érdeke, hogy az ország korfája ne álljon a feje tetejére. Egyszerűen gazdasági érdek is, hogy megálljon a fogyás.

2016. jan. 30. 19:58
 17/35 anonim ***** válasza:

"Egyébként meg sokakban nincs meg a gyereknemzési ösztön. Bennem sem."

Hát, dolgozik a jó öreg evolúció.

2016. jan. 30. 20:06
 18/35 A kérdező kommentje:
Látom, annyira nem vagyunk összhangban. Nem is baj. Nekem nem célom megváltoztatni mások véleményét vagy megszabni az igényeiket, álmaikat. Te gyereket akartál és meg lett. Én meg nem akarok és teszek is ellene, hogy ne legyen. És ez is méltóztatik tiszteletben tartani. Valamint az is, hogy 30 éves koromban szétutazgatom az agyam és nem veszek fel hitelt semmilyen tulajdonra. És ezért nem kérek lenézést vagy lesajnálást vagy lúzernek titulálást. Hagyjuk egymást élni.
2016. jan. 30. 20:09
 19/35 A kérdező kommentje:
17: na ja meg a szelekció is. A történelem során alakultak és tûntek el államok. Magyarország is eltûnhet, benne van a pakliban. Ilyen az élet. De ez nem a világ vége. A Római Birodalom nélkül is szépen elvagyunk.
2016. jan. 30. 20:11
 20/35 zgyzgy ***** válasza:

Megértem a kérdezőt, hogy nem kíván részt venni az átlagos magyar típusküszködésben.

Elharapódzott itten ez a furcsa korhatár-húzogatás: 18 évesen a magad ura vagy, 25 évesen el kell költözni, 30 évesen szülni kell, stb.

Sokan meg azt hiszik, hogy attól lesz értékes ember valaki, ha csinál/szül néhány gyereket. Pedig nem.

2016. jan. 30. 20:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!