Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogyan kezeljem, ha a munkahel...

Hogyan kezeljem, ha a munkahelyemen dominánskodnak felettem?

Figyelt kérdés

A helyzet: irodai munkát végzek...idáig bárhol dolgoztam, mindenhol h.ly.k-be botlottam (ez már tényleg a sokadik hely, úgyhogy úgy tűnik, mindenhol ilyen őrültek az emberek), az alábbi jelenségek ismétlődnek, amiket nem tudok megérteni, se kezelni, van valakinek valami ötlete????

- kolléga odajön és ha valamit nézünk a gépemen szinte ráfekszik az asztalomra, mászik rám egyfolytában

- kolléga odajön és RÁÜL az asztalomra, anélkül, hogy bármit kérdezne

- toll, bármi elvétele az asztalomról kérdezés nélkül

- van pl. egy pár papír az asztalomon, és jön és a dolgát rárakja, pedig máshol is lenne hely

- direkt annyiszor járkál a székem mögött, ahányszor csak lehet, és közben mindig meglök

- fogason lévő kabátom előtt csinál dolgokat, úgy, hogy közben mindig "véletlenül" a kabátomhoz érjen.

Ráadásul nem csak a kollégák ilyen b.kók, hanem ha jön egy ember a beszállítótól az is így viselkedik.

- "szkenneltetés"

- dolgok dobálása

- rikácsolás, direkt örülés apróságoknak, csak hogy nehogy véletlen tudj koncentrálni

- direkt mindenben ellentmondani nekem, még lényegtelen dolgokban is, csak hogy nehogy igazam legyen

- felháborodni, ha nem tudok valami lényegtelen dolgot

- azt vettem észre, hogy ezek a típusú emberek egymást közt viszont vígan elvannak.

Ötletek????

2016. jan. 25. 09:17
 1/9 anonim ***** válasza:
47%

Beszélj velük. Enyhén szólva is önbizalom hiányban szenvedsz. Látják rajtad, hogy tűrsz.

Azért ismétlődnek, mert hagyod.

2016. jan. 25. 09:40
 2/9 A kérdező kommentje:
de ha azt mondom neki, hogy szállj le az asztalomról, akkor vérszemet kap, és legközelebb csak azért is csinálja. Miért csinálná azt, amit mondok neki?
2016. jan. 25. 09:58
 3/9 Sunshinedoll ***** válasza:
Nő vagy?
2016. jan. 25. 10:15
 4/9 A kérdező kommentje:
igen 30N
2016. jan. 25. 10:27
 5/9 anonim ***** válasza:

Neked is ugyanolyan jogod van "levegőt kapni" mint azoknak a szemtelen munkatársaknak.

Azért kapnak vérszemet, mert nem vagy határozott. Behódolsz előttük. Állj a sarkadra!

2016. jan. 25. 10:30
 6/9 A kérdező kommentje:
De hogy? Mit csináljak? A kedvességet gondolják behódolásnak?
2016. jan. 25. 10:32
 7/9 anonim ***** válasza:
57%

Nem a kedvességet, hanem a naivságot!

Lehet valaki úgy is kedves, hogy nem hagyja magát mások által eltaposni. A kedvesség nem ezt jelenti. Hogy is akarsz másokkal kedves lenni, ha magadat nem tiszteled?!🌼

2016. jan. 25. 13:01
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Leírásodból egyértelmű, hogy kissé neurotikus vagy és a dolgokat-történéseket szinte lesed (biztosan jegyzeteled is), majd felnagyítva adod elő:

- szinte ráfekszik az asztalomra

- mászik rám egyfolytában

- RÁÜL az asztalomra

- jön és a dolgát rárakja

- direkt annyiszor járkál a székem mögött, ahányszor csak lehet, és közben mindig meglök

- fogason lévő kabátom előtt csinál dolgokat

- közben mindig "véletlenül" a kabátomhoz érjen

- csak hogy nehogy véletlen tudj koncentrálni

- direkt mindenben ellentmondani nekem

Úgy tűnik, szinte lesed, hogy mivel rövidítenek meg. Aztán meg dohogsz, őrlöd magad.

Ezen a hozzáálláson sürgősen változtatni kellene. Légy igazi kolléga. Kérdezd megy egyiket-másikat, hogy hogyan telt a vasárnapja ? Milyen volt a korcsolyázás a gyerekekkel ? A másiktól kérdezd meg, hogy meggyógyult-e már a kislánya ? Próbálj azonosulj a társasággal, gondjaikkal, bajaikkal, hiszen közülük való vagy... vagyis kellene legyél.

Aztán rád is érvényes lesz az utolsó mondatod:

- azt vettem észre, hogy ezek a típusú emberek egymást közt viszont vígan elvannak...

2016. jan. 25. 16:06
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

A bullying tipikus esete. Vannak olyan emberek(sokan) akik ha látják h kicsi az önbizalmad, kínosan feszülten érzed magad, félsz, akkor lecsapnak rád. Tehát legtöbbször a kisugárzáson kell változtatni és új társaságban tiszta lappal indulni, persze ez se 100%. Áldozattípus vagy.

Ha többen vannak a bullyk még jobban élvezik a csicskáztatást, versengenek h ki tudja jobban megszívatni az áldozatot.

Neten sztem vannak írások arról hogy kezeld az ilyen helyzeteket és hogyan változtass a kisugárzásodon.

2016. jan. 27. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!