Hogyan kezeljem, ha a munkahelyemen dominánskodnak felettem?
A helyzet: irodai munkát végzek...idáig bárhol dolgoztam, mindenhol h.ly.k-be botlottam (ez már tényleg a sokadik hely, úgyhogy úgy tűnik, mindenhol ilyen őrültek az emberek), az alábbi jelenségek ismétlődnek, amiket nem tudok megérteni, se kezelni, van valakinek valami ötlete????
- kolléga odajön és ha valamit nézünk a gépemen szinte ráfekszik az asztalomra, mászik rám egyfolytában
- kolléga odajön és RÁÜL az asztalomra, anélkül, hogy bármit kérdezne
- toll, bármi elvétele az asztalomról kérdezés nélkül
- van pl. egy pár papír az asztalomon, és jön és a dolgát rárakja, pedig máshol is lenne hely
- direkt annyiszor járkál a székem mögött, ahányszor csak lehet, és közben mindig meglök
- fogason lévő kabátom előtt csinál dolgokat, úgy, hogy közben mindig "véletlenül" a kabátomhoz érjen.
Ráadásul nem csak a kollégák ilyen b.kók, hanem ha jön egy ember a beszállítótól az is így viselkedik.
- "szkenneltetés"
- dolgok dobálása
- rikácsolás, direkt örülés apróságoknak, csak hogy nehogy véletlen tudj koncentrálni
- direkt mindenben ellentmondani nekem, még lényegtelen dolgokban is, csak hogy nehogy igazam legyen
- felháborodni, ha nem tudok valami lényegtelen dolgot
- azt vettem észre, hogy ezek a típusú emberek egymást közt viszont vígan elvannak.
Ötletek????
Beszélj velük. Enyhén szólva is önbizalom hiányban szenvedsz. Látják rajtad, hogy tűrsz.
Azért ismétlődnek, mert hagyod.
Neked is ugyanolyan jogod van "levegőt kapni" mint azoknak a szemtelen munkatársaknak.
Azért kapnak vérszemet, mert nem vagy határozott. Behódolsz előttük. Állj a sarkadra!
Nem a kedvességet, hanem a naivságot!
Lehet valaki úgy is kedves, hogy nem hagyja magát mások által eltaposni. A kedvesség nem ezt jelenti. Hogy is akarsz másokkal kedves lenni, ha magadat nem tiszteled?!🌼
Leírásodból egyértelmű, hogy kissé neurotikus vagy és a dolgokat-történéseket szinte lesed (biztosan jegyzeteled is), majd felnagyítva adod elő:
- szinte ráfekszik az asztalomra
- mászik rám egyfolytában
- RÁÜL az asztalomra
- jön és a dolgát rárakja
- direkt annyiszor járkál a székem mögött, ahányszor csak lehet, és közben mindig meglök
- fogason lévő kabátom előtt csinál dolgokat
- közben mindig "véletlenül" a kabátomhoz érjen
- csak hogy nehogy véletlen tudj koncentrálni
- direkt mindenben ellentmondani nekem
Úgy tűnik, szinte lesed, hogy mivel rövidítenek meg. Aztán meg dohogsz, őrlöd magad.
Ezen a hozzáálláson sürgősen változtatni kellene. Légy igazi kolléga. Kérdezd megy egyiket-másikat, hogy hogyan telt a vasárnapja ? Milyen volt a korcsolyázás a gyerekekkel ? A másiktól kérdezd meg, hogy meggyógyult-e már a kislánya ? Próbálj azonosulj a társasággal, gondjaikkal, bajaikkal, hiszen közülük való vagy... vagyis kellene legyél.
Aztán rád is érvényes lesz az utolsó mondatod:
- azt vettem észre, hogy ezek a típusú emberek egymást közt viszont vígan elvannak...
A bullying tipikus esete. Vannak olyan emberek(sokan) akik ha látják h kicsi az önbizalmad, kínosan feszülten érzed magad, félsz, akkor lecsapnak rád. Tehát legtöbbször a kisugárzáson kell változtatni és új társaságban tiszta lappal indulni, persze ez se 100%. Áldozattípus vagy.
Ha többen vannak a bullyk még jobban élvezik a csicskáztatást, versengenek h ki tudja jobban megszívatni az áldozatot.
Neten sztem vannak írások arról hogy kezeld az ilyen helyzeteket és hogyan változtass a kisugárzásodon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!