Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mért van az, hogy az emberek...

Mért van az, hogy az emberek kibeszélik egymást?

Figyelt kérdés
2010. márc. 16. 17:05
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

az emberek pletykásak és imádják látni,hogy másokkal sincs minden rendben, nem csak velük és ha mások köszörülhetik a nyelvüket addig felsőbbrendűnek érzik magukat

és egy másik ember kibeszélése mindig remek témát szolgáltat olyanoknak is, akiknek amúgy nem nagyon lenne miről beszélgetniük egymással

2010. márc. 16. 18:13
 2/5 anonim ***** válasza:
első, szerintem nagyon igazad van : D
2010. márc. 18. 15:44
 3/5 anonim válasza:
100%

Ezt a kérdést már én is sokszor feltettem, de az első szerintem rá a válasz.

Amúgy én mindig ügyelek arra, hogy senkire ne mondjak rosszat a háta mögött, mindig eszembe jut, hogy milyen, amikor az én hátam mögött beszélnek rólam rosszakat...

2010. márc. 23. 10:15
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
elsőnél az igazság.én azért kerülöm a pletyizést mert ha már vki azt akarja,hogy pletykáljunk ki közösen vkit,akkor szinte biztos,hogy engem is ki fog pletykálni másoknak...alapban sem szép dolog de igy meg föleg nem kifizetődő.
2010. ápr. 5. 17:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Igazából szinte mindenki csinálja, de nem mindegy, hogy. Nekem volt olyan kolléganőm, akit nagyon kedveltem, ő is engem, de előfordult, hogy ha rossz napom volt, mondott olyat a többieknek a hátam mögött összemosolyogva, hogy megint rám jött a dili. Ha két ember közeli barátságban van, akkor ebből nincs sértődés, de persze akkor eleve nem is mondanak olyat, ami fáj a másiknak. Ez egy teljesen hétköznapi emberi dolog.

Viszont vannak, akik tényleg mocskosul pletykálkodnak mindenki háta mögött, jellemzően nem is jogosan, tehát olyasmiket beszélnek ki, amiben nincs is igazuk, ha pedig te is hozzászólsz egy mondatot, akkor egyből rohannak, aztán elmondják a másiknak. Ezek az emberek gyakran lehengerlőek, viccesek vagy mézes-mázosak, velük nagyon kell vigyázni, mert gyakran nem is tűnnek őszintétlennek, vagy nem vagy képes elhinni róluk, hogy azok, mert azt hiszed, barátok vagytok. Ha az ilyen ember játékába akaratlanul is, de beszállsz, te (is) áldozat leszel, téged (is) utálni fognak, és igazából csak magadat okolhatod, mert végső soron te (is) pletykálkodtál. Tehát végső soron meg is érdemled, amit kapsz, mert a kibeszélés tényleg ronda dolog.

2016. márc. 3. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!