Miert nem koszon vissza nekem senki, teljesen hiaba koszonok elore?
26 eves ferfikent ha en nem koszonok valakinek elore, akkor 99% hogy nem fog elore koszonni. Ha en udvozlom elsokent, akkor 10-bol 9 NEM koszon vissza. Nem vadidegenekrol van szo, pl. szomszedok vagy akikkel minden nap talalkozok. Ma megyek ki a lifthez, ott allnak tobben is szomszedaim, de egyik se koszont vissza, csak neztek. Nagyon kellemetlen ilyenkor, megalazva erzem magam. Jol koszonok, ezt megerositette ket testverem is. Szerintuk az a baj hogy kozepiskolasnak neznek, igy nem vesznek emberszamba. Eleg alacsony es vezna vagyok (163cm, 65kg).
Idegeneket nem is emlitem, meg a bolti eladok se koszonnek meg nem is viszonozzak. Vicces hogy ha a batyam velem van, akkor neki mondjuk koszonnek az en szomszedaim, pedig nem is ismerik, nekem meg akkor se. Igaz o 188cm, 95kg sportolo, altalaban meg neki elore koszongetnem vadidegenek is.
Elegge rosszul erzem magam a dolog miatt, kikeszit mar teljesen. Neha mar senkinek erzem magam. Tudok hogy sok a bunko, de valamiert engem senki nem vesz emberszamba. Tenyleg nincs baj a koszonesemmel, rajuk nezek a szemukbe, ezt megmondtak a tesoim is.
Elmentem konditerembe eletemben eloszor, feltem elore de megnyugtattak hogy jo fej emberek vannak ott, nem nezik le az ujoncot. Megyek be az oltozobe, jo hangosan koszonok, de senki nem valaszolt pedig voltak vagy 25-en. Meg a munkahelyemen a biztonsagi or se koszon, pedig neki sokan direkt nem koszonnek mert lenezik a munkatarsaim kozul, en meg udvozlom de nekem akkor se viszonozza.
Miert lehet ez? A magassagom miatt? Vagy amiatt mert kvazi nem vagyok valaki, egy sokat elert ember?
Ezt nehezen tudom elképzelni.
Az hülyeség, hogy fiatalnak néznek. A fiataloknak is szokta köszönni. Az is hülyeség, hogy vézna vagy. 163 cm-hez 65 kg egyáltalán nem vézna, még csak nem is vékony.
Valami más gond lehet. Biztosan köszönsz hangosan? Nem lehet, hogy csak magad elé motyogsz? Nem viselkedsz furán?
Van egy-két bunkó ember, de olyan nincs, hogy neked szinte soha, senki nem köszön, ráadásul, hogy nem köszön vissza. Én idegennek is vissza köszönök, ha rám köszön.
Nem motyogok. Erteni amit mondok. Nem vagyok furcsa. Ha igy lenne megmondtak volna a testvereim pl. megyek a batyammal a tarsashazamban ahol o eddig 2x volt. Jon a felso szomszedom akivel minden nap talalkozok. Koszonunk mindketten neki, aztan ranez mosolyogva a tesomra es annyit mond kedveskedve "Szia!" Nem tobbesszamban. Nem ertem a dolgot.
Annyi tippet kaptam meg egy ismerosomtol hogy szerinte is gyerekesnek neznek, nem tudnak hova tenni. Nem tudjak eldonteni hogy 26 vagy 16 eves vagyok, igy zavarukban inkabb nem koszonnek nekem.
Kár, hogy nem láthatjuk a helyzeteket, amiket leírsz.
Ha tényleg úgy gondolod, hogy minden másban olyannak tűnsz, mint a körülötted levő emberek, akkor nem marad más hátra, mint megkérdezni magukat az embereket.
Egyesével, külön-külön.
Mondjuk áll valaki a felvonónál, odamész, köszönsz, és nem köszön vissza.
Nem túl közel állva, kedvesen megkérdezed tőle, hogy valami baj van? Esetleg véletlenül megbántottad? Mert úgy látod, hogy nem köszönt vissza. Vagy rosszul láttad? Akkor elnézést kérsz.
És meglátod, hogy mit mond.
A másik; hogy mit köszönsz? Jó napot? Vagy "jó napot kívánok"-ot? Fiatalabbak sem köszönnek vissza?Amikor pl. bemész valahová, és csupa fiatal van, és "szia"-val köszönsz?
És mióta van ez?
Olyannak tűnök mint bárki más. Meg fogom kérdezni. Egyszer volt hogy nagyon siettem, rohantam és véletlenül sziával köszöntem az egyik szomszédomnak (50 éves férfi) de legközelebb udvariasan elnézést kértem miatt. Így se köszön azóta sem. Idősebbeknek "Jó napot kívánokkal", fiatalabbaknak "Sziával" köszönök minden esetben. Csókolom, hello, szevasz módokat nem használom soha!
Tesóm annyit mondott még hogy nem vagyok túl vonzó az embereknek. Nincs olyan kisugárzásom hogy felketsem az emberek figyelmét, jóban akarjanak velem lenni. Ő magas, hivatásos sportoló, a csajok alapból köszönnek neki mert lehengerlő a kiállása, a srácok meg össze akarnak haverkodni vele mert mindenki azt gondolja ránézésre hogy jófej, humoros ember (amúgy saját bevallása szerint is ő sokkal zárkózottabb mint én, velem ellentétben semmi humora, inkább magába fordulva csak az edzéssel foglalkozik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!