Hogyan illik ilyenkor köszönni, mit reagáljak?
Figyelt kérdés
Az előbb találkoztam egy nővel a liftben, de nem tudtam eldönteni mit köszönjek neki. Ezért a szokásosnál kicsit halkabban, érthetetlenül összekevertem a sziát a csókolommal xD. Nem tudtam eldönteni hány éves, kb 17-35ig terjedő intervallumban akármennyi lehetett. Ti mit csináltok ilyenkor? 22/F2010. márc. 8. 17:27
11/16 anonim válasza:
"kézcsók" jó szerintem is :) most már természetes, de 20 éves korom körül piszok jól esett, ha valaki így köszönt :) meg most is jól esik, pedig beosztásomból adódóan ma már minden nap hallom :)
28/N
12/16 anonim válasza:
Bakker, azért ne már 17-35 :D Csak tudod kicsit szűkíteni. A helló magyarországon még nagyon szleng,nem illendő köszönés egy idegennek. Egy érthető, kedves "szia" teljesen jó. Ha fiatal akkor azért, ha meg idősebb(kb.30ig) akkor azért meg örül, hogy nem öregitik. Ha inkább 35körüli akkor meg köszönj jó napottal, de ne olyan parasztgazdas bunkó jónapot legyen :D 24L
13/16 anonim válasza:
Hát amikor mi 14 évesek voltunk és bekerültünk a gimibe,akkor mondták,hogy itt Jóreggelt kívánokkal lépünk be és Viszontlátásra-val távozunk.Nektek nem mondták?:)
14/16 anonim válasza:
A "kézcsók"-ot használhatod bármely korosztálynál!
15/16 anonim válasza:
Szerintem a hello a legjobb. Csak nem mindegy hogy hogy hangsúlyozol. Az ilyen nőknek én mindig ezt mondanám,csak valami olyan hagnsullyal,mitha kérdeznéd,hogy van itt valaki, tehát így hangozzon, helloó' és kicsit halkabban. Mint amikor plázába mész az eladóknak közönbösen köszönni. haveroknak úgy szoktam így köszönni hogy heelo. Ott az e-n van a hangsúly.
16/16 anonim válasza:
Most komolyan, te 22 éves férfi(?)/fiú(?) létedre egy pl. 37 éves nőnek már csókolommal köszönnél??? :D :D :D Menő.....
Amúgy helló, lazább környezetben pl. multicég liftjében. Egyéb helyeken, pl. hivatalok stb. esetén az ismeretleneknek Jó napot, akit ismersz, annak helló. Egymást nem ismerők nem szoktak sziával köszönni. Amúgy felnőtt vagy már. Ha csókolomozol, vagy jónapotozol, nem várhatod el, hogy ő meg tegezzen téged. Akkor köszönj jónapottal, ha nem érzed bénának, ha az illető majd ugyanígy köszön neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!