Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » 13 éves lányom mindig káromkod...

13 éves lányom mindig káromkodik, ha mérges. Mit tegyek ellene, hogy szokjon róla le? (én ritkán szoktam csak, az apja mindig káromkodik)

Figyelt kérdés

2015. júl. 18. 06:35
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Amit lát otthon, azt fogja tenni. Akkor a probléma az apja, nem a gyerek.
2015. júl. 18. 06:41
 2/9 anonim válasza:
63%
Te és a férjed, mindketten csúnyán beszéltek. De a gyerek a hibás. Csodálatos "anya" vagy:-DDD
2015. júl. 18. 06:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Amíg ezt hallja otthon addig esélytelen.
2015. júl. 18. 08:43
 4/9 anonim ***** válasza:
81%
AZ ALMA NEM ESIK MESSZE. TUDOD???
2015. júl. 18. 09:12
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Erre már akkor kellett volna gondolnotok, amikor a gyerek még csak tanult beszélni. Nyilván azt a szókincset fogja használni, amit otthon hall...
2015. júl. 18. 10:39
 6/9 anonim ***** válasza:
42%
Akárhányszor káromkodik, két füles és rászólsz: - az anyád k. szencségit, hogy beszélsz megint!
2015. júl. 18. 11:04
 7/9 Titusztitusz ***** válasza:
0%
Mondjuk azt lehet tenni, hogy LEÜLSZ A LÁNYODDAL BESZÉLGETNI egy kicsit...Őszintén és barátian...Éshát ezen beszélgetés közben megpróbálod megértetni vele azt, hogy a LÁNYOK azok azért "lányok", mivel nem FIÚK...Éshát éppen ezért, ami viselkedés és beszéd megszokott a fiúktol/férfiaktol, az NEM ÁLL JÓL, nagyon nem áll jól(!!) egy LÁNYNAK...Próbáld meg felhívni a lányod figyelmét pl. arra is, hogy FORDÍTOTT ESETBEN vajon Ő(!!) mit szólna egy olyan fiúhoz, aki mondjuk a "divatrol", az "öltözködésröl", a "szépségápolásrol" szeret örökösen beszélni? Szóval egy szó mint száz, értesd meg vele szép tapintatosan, hogy a NEMEK KÖZÖTTI KÜLÖNBSÉG az azért kiterjed a beszédstílusra is...Igencsak kiterjed...
2015. júl. 18. 11:10
 8/9 anonim ***** válasza:
51%

Meg kell tanulnia máshogy levezetni az indulatait. Kérj másoktól segítséget.

Én is sokat beszélek csúnyán. Istent kevésbé szidom, de a munkahelyen elnézik, mert általában van indokom ilyenkor. Ők azt vallják, hogy ha magamba fojtom az engem fojt meg. De azért meg kell tanulnia kontrollálni az indulatokat. Pl: Feletteseknek nem szidjuk a családfáját, ha függünk tőlük.

Találjatok ki vicces indulatszavakat: "Apadjon el a kecskéd teje!" "A lisztharmat vigye el a termésed" "Törjön fel a sarka!" "Tyúk nyelje le a meggymagot" "Vigye el a kánya!" "A frász törje ki!" "Túróba" "Azt a 7, meg a 8át" (bár ez elég kemény káromkodás volt régen, mára már értelmét veszítette) "Kutyafáját" "Macska csípje meg!" "Irgum-burgu," "Te jószagú málnabokor" ...

Tanulja meg az érzéseit kifejezni a káromkodás helyett.

PL:

Amikor leesett a pohár és összetört. B+ helyett: ez most összetört, kár érte szerettem.

Amikor bosszant valaki: Takarodjál helyett: Te most bosszantasz. Miért jó ez neked?

Amikor belerúgok valamibe. A jó büdös 3.14csába helyett: Jaj! A lábam! De beütöttem!

A tanár sok házit adott és elegem van belőle: Tanár nem gondol arra, hogy más feladatom is van és még pihenésre is szükségem van. Indokolatlanul túl sok feladatot ad, hogy ne is tudjak mással foglalkozni, mintha ebből állna az életem!

Nem működik valami: Hát ez megint nem működik. Tud valaki segíteni, hogyan kell működésre bírni?

Sokkal eredményesebb és feszültség mentesebb élethez vezet, ha a valós problémákat meg tudja fogalmazni egy B+ helyett.

2015. júl. 18. 11:23
 9/9 anonim válasza:
78%

Anya, te vagy az? :D

13/L

2015. aug. 31. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!