Érdemes válaszolnom a főnökömnek emailben küldött üzenetére?
Előléptettek a munkahelyemen és az új főnököm az emailt preferálja a telefon helyett. Kérdeztem egy dologról emailben, amire készséggel válaszolt, de nem tudom, hogy írjak e neki, mert csak annyit tudnék, hogy értettem, rendben van, köszönöm. Nem tudom illik e így válaszolni.
Nem tudom mit írjak vagy egyáltalán írjak e, mert nem akarok bunkó lenni vele,d e a levelezést se akarom túlzásba vinni. Ha írok, akkor
Tisztelt *főnök úr*
Rendben van, köszönöm a válaszát!
Üdv: xy?
Ha olvasáskor automatikusan küldött visszaigazolást az email kliens, akkor én nem írnék vissza, mert abból úgyis látja, hogy olvastam. Ha nem küldött, akkor ennyit írnék:
"Rendben, köszönöm.
Üdv: Y"
A megszólítást viszont itt elhagynám! Az már nagyon karót nyelt szervilis stílus, ha még egy ilyen jóváhagyó üzenetben is "Tisztelt főnök úr"-ral kezdesz.. azt inkább ne..
Mindenképpen illik megköszönni a választ, jelezni, hogy megkaptad (néha a spamban landolnak a levelek).
Ha gyorsan válaszolt, akkor érdemes azt is kiemelni: köszönöm a gyors választ.
Vagy "köszönöm a részletes választ"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!