Tényleg nagy parasztság, ha USA-ban nem kérdezzük meg az ottaniaktól, hogy "hogy van"?
Tudom, hogy ez csak felszínes érdeklődés, de tudtommal ott ez a szokás, amit az ottaniak követnek és nem is illik a "kösz, jól vagyok!"-tól eltérőt válaszolni..
Mennyire néznek ki minket, ha magyarként nem követem az ottani etikettet?
Parasztsagnak nem parasztsag...
Egyebkent Amerikaban a hogy van -t sokszor koszoneskent is hasznaljak.
Igazából ez Magyarországon is így volt régebben!
Legalábbis vidéken. Találkozáskor megkérdezték az emberek egymástól, hogy hogy van -vagy vagy- mindig, vagy mostanában.
És válaszoltak néhány szóval, hogy hallottad, hogy a valaki beteg, valaki másnak megszületett a gyereke, stb.
Ha angolul ilyesmit kérdeznek, egyből meglátni az ember tekintetén, hogy komolyan gondolja-e. Ha nem, akkor ugyanazt mondja az ember vissza. Ha látszik a tekintetén az érdeklődés, akkor illik egy-két semleges mondatot mondani, attól függően, hogy ki az.
Kinézés nincs, de benézés se. Igazából nem nagyon érdekel senkit a másik. Két perc alatt elfelejtik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!