Te megfigyeltétek mennyit változtak a kis gyerekek a 10 évvel ezelőttiekhez képest? Többi lent
15 éves vagyok, amikor ovis voltam minden délután kint voltunk a játszótéren a barátaimmal, rengeteget játszottunk, bújócskától kezdve kártyáig, vízipisztolyoztunk meg még sok minden.
Néha szoktam sétálni a játszótéren, vagy el mellette, 1-2 gyerek hintázik, de teljesen kivan halva az egész. És nem azért van mert kevesebb gyerek lenne, mert azért ebbe a városba van elég. De otthon ülnek.
A másik hatalmas változás, amikor én 7-8 éves voltam, mi tiszteltük a nagyobbakat, és ha valaki kötekedett nagyobbal, az egy nagy pofont lekent. Most olyan van hogy az iskolába a folyosón nekem rohan egy, hát kb. 7 éves gyerek, és rám kiált hogy mi van te hülye g*eci kur*va, s belém rúg, osztálytársammal csak néztük hogy ez meg mi? És persze, van egy-két nyomi gyerek akivel meglehet csinálni, de nem arról van szó hogy ilyen vagyok, másik hasonló helyzetben egyet kent rá, hát akkor az van hogy mit ütöd a kisebbeket.
De minden második gyerek ilyen, azt várják el hogy mi kerülgessük őket a folyosón, káromkodnak, és lassan már 8 évesen isznak.
Ebből mi lesz ha 10 év alatt ekkora változás van? Mert én mint mondom, mi teljesen mások voltunk.
Én most olyan 20-30 évvel ezelőtti állapothoz hasonlítok.
Szerintem nem a gyerekek változtak, hanem a nevelési mód és az információforrások. Régebben a gyerek elsősorban a szülőktől tanulta meg, hogyan kell viselkedni, esetleg a többi gyerektől ragadt rá némi taplóság, de nem olyan mértékben, mint most. Manapság a netről és a TV-ből annyi szemét árad, hogy nem lehet lépést tartani vele. Elég ha tíz gyerekből csak három tanulja a TV-ből és a netről a viselkedést, át fog ragadni a többire. És sajnos ez a szülőkre is igaz, a felnőttek értékrendje is változik, több mindent megengednek maguknak is, mint régebben.
Nem mintha mindent a médiára akarnék fogni, mert még mindig lehet rendesen nevelni egy gyereket, de ha a gyerekem haverjainak a szülei is taplók, akkor azért nem egyszerű. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!