Szerintetek ez bunkóság?
Párbeszéd a liftben.
A liftre várt egy férfi, köszöntem neki, hogy szia.
Erre ő - Ismerjük egymást?
Mondom, nem.
Erre Ő - Akkor ne tegeződjünk. 15/L
Szerintem az. Bár nem írtad, hogy mennyi idős lehetett, de gondolom, hogy nem volt öreg.
Én pl. annak örülök, ha tegeznek. Amúgy sokan azt gondolják, hogy a magázódás a tisztelet jele, pedig nem az, maximum a távolságtartásé. Akiket a legjobban tisztelek, azokkal mind tegeződünk. Amúgy is átalakulóban van az etikett. De irigyelni tudom azokat, akiknek az a legnagyobb baja, hogy a másik tegező igeragozást használ, ileltve sziát mert köszönni. Inkább örülne, hogy valaki köszön neki. A mai világban az emberek amúgy is gyakran csak keresztülnéznek egymáson... Én pl. örültem volna, hogy te nem vagy ilyen. Ha valakivel egy házban lakom (kvázi szomszédom), és a liftnél találkozunk, és mindketten 40 alattiak vagyunk, akkor biztosan nincs értelme magázódni. Formális kapcsolatoknál (banki ügyintéző, orvos, rendőr, stb.) természetesen más a helyzet. De ott is inkább a távolságtartás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!