Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit csináljak a szomszéddal?...

Mit csináljak a szomszéddal? Állandóan hangoskodnak felettünk. Kalapálnak, kopácsolnak, fel s alá járkál magassarkúval.

Figyelt kérdés
Van egy 4 hónapos kisbabám, és délben amikor lerakom aludni, elkezdenek felettünk dübörögni! Van amikor magassarkú csizmában járkál a hölgyike, van amikor elég gyakran leejtenek valamit, de úgy, hogy nem csak a gyerek ilyed meg, hanem még a férjem is felpattan a székrül ilyedtében! Éjszaka arra kelek, hogy hangosan nyögdécsel az asszonyga élvezetébe, este pedig a lábukkal dübörögnek lefelé, ahogy lépkednek! Minden totál lehallatszik. Olyan mint ha az agyamon járkálnának. Amikor már elegem van feldübögök én is hogy kuss legyen, és vannak olyan pofátlanok, hogy vissza is dübögnek! Még nekik áll feljebb!
2010. febr. 26. 10:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Sajnos nem tudsz mit sok mindent csinálni. Feljelentheted, de a büntetések nevetségesek, különben is naponta 5000 ilyen feljelentés érkezik az önkormányzathoz, nem nagyon foglalkoznak vele. Érdekes dolgok történnek egy társasházban, nekem pl. a szomszédom azt mondta, hogy én! nem tudok közösségben élni, és én! költözzek el magánházba, mert nekem nem tetszik, hogy ő! dohányzik az én! lakásom előtt rendszeresen. Hihetetlen, alig akartam elhinni. Szerencsére nekem a végén sikerült jobb belátásra bírni a hölgyet, azóta nem dohányzik ott. Én arra hivatkoztam, hogy a lépcsőház osztatlan, közös tulajdon, és ott nincs joga dohányozni. Viszont a szomszédod a saját lakásában van, és ott (sajnos) úgy dörömböl napközben (8-18-ig vagy 8-20-ig, nem tudom pontosan hogy van a törvényben), ahogy akar. Mi direkt ezért vettünk a legfelső szinten (a negyediken) lakást, ott nincs senki fölöttünk. Pedig hogy mondta mindenki, hogy gáz lesz sokat lépcsőzni. Szerintem próbálj velük kedvesen beszélni (tudom, hogy ez nehéz), hátha megváltoznak. Lehet, hogy nem is tudják, hogy zavarnak titeket, ha még nem szóltatok nekik. Hozzánk pl. az egyik albérletben jött át az egyik kisgyerekes anyuka (szomszéd) nagy feldúltan, hogy mi éjszaka dörömbölünk a fürdőben. Fogalmunk sem volt, miről beszél, mert mi nem dörömböltünk sehol, pláne nem a fürdőben, aztán kiderült, hogy hosszú volt a zuhany csöve, és az csapódott neki zuhanyzás közben a kád belső oldalának, és a nőnek (meg a gyerekének) pont ott volt az ágya a fal másik oldalán, és ezt hallotta "dörömbölés"-nek. Mi észre sem vettük. Vettünk utána rövidebb zuhanycsövet, aztán a hölgy meg a gyereke sem hallott utána semmit. Mondjuk mondtam neki utána, hogy mi a francért szenvedett annyit, miért nem jött át előbb szólni. Mert az a baj, hogy sokan csak akkor mennek át szólni, amikor már tiszta idegbetegek, aztán olyan stílusban szólnak a szomszédhoz, ami zsigerből ellenszenvet vált ki. Én a helyedben úgy mennék át, hogy vinném a karomban a gyereket, egy aranyos kisbaba sok ember szívét meglágyítja. És tényleg a legfontosabb, hogy légy kedves és nyugodt, csak ezzel érhetsz el eredményt. Ha van férjed, legjobb, ha az egész család együtt megy, úgy könnyebb nyugodtnak maradni (már ha a férjed nyugodtabb természetű, mint te).
2010. febr. 26. 15:05
 12/14 anonim ***** válasza:
51%

Furcsa, hogy a közös képviselővel már beszéltél, itt vadidegen embereket már megkérdeztél, de a fölötted lakót eddig kihagytad a probléma megoldásából. Nem, a felkopogás nem megoldás, láthatod.

Egyrészt beszélj vele, másrészt ha társasházban laksz, akkor ez bizony velejárója. A gyerek meg azt szokja meg, amibe születik. Ha folyton óvod minden zajtól, akkor mindig fel fog riadni egy kis hangra. Ha viszont azt szokja meg, hogy az élet zajjal jár, akkor abban fog jól aludni.

2010. febr. 26. 15:06
 13/14 A kérdező kommentje:
Tegnap este felmentem a szomszédhoz, mert már nem vírtam tovább! Este 10-kor lefeküdtünk aludni, és ők rá 6 percre elkezdtek zajongani, és dübögni, hangosan dumáltak, de úgy hogy mindent lehetett érteni és még a tv-t is felhangosították. Na ebből elegem lett! Feldübögtem, erre ők egy nagyot vissza! Elszakadt a cérna, és este fél11-kor felmentem hozzájuk. Elkezdtem mondani, hogy elmúlt 10 óra, és legyenek egy kicsit halkabbak! Még nekik ált feljebb! Elkezdett kiabálni velem, én is vissza! Megmagyaráztam neki, hogy minden zaj lehallatszik, és hogy legalább a gyerekemre legyenek tekintettel, de még ő szemétkedett, és flegmázott! Alig hogy lejöttem, rá 10 percre elkezdtek megint zajongani, ráadásul hangosabban! Verték a lábukat a padlóhoz, ki-be huzogatták az ágynemű tartót, és valamit mindig leejtettek! Ez volt 12 óráig! Hajnal 3 óra 10-kor felkeltem szoptatni, és ismét elkezdődött a döbörgés, az ágynemű huzogatás, az ajtó nyikorgatás, egész reggel 8-ig! Még neki ált feljebb, hogy nem kelett volna ide költöznünk, nekünk! Majd intézkedem az biztos, nem hagyom annyiban!
2010. febr. 27. 08:40
 14/14 anonim ***** válasza:
Mi történt végül? hasonló a helyzet nálunk is csak én munkanélküli vagyok és nincs lehetőségem elköltözni, de munkát sem akarok csak a hülye szomszédtól megszabadulásra...
2023. jún. 19. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!