Másnak is kinyílik a bicska a zsebében, amikor olyasmit olvas, hogy "Magyarisztán" és hasonlók?
Úgy szeretném tudni,hogy milyen ember lehet amúgy, aki ilyeneket ír.
Hogyan beszél a gyerekéről, a feleségéről, az anyjáról; vagy akár az autójáról, a házáról, a kertjéről.?
És, mi a jóistent jelent a "turbómagyar"?
Arra gondoltam, hogy talán megértek valamit a válaszok nyomán, és nesze nekem, egyre kevesebbet értek.
Nem hiszem, hogy nem hallottad, a liberális büszke kozmopoliták szokták "turbómagyarnak" hívni azt, akiben véletlenül fellelhető egy szikrányi hazafias érzés (és annak hangot is mer adni!!!, vagy netán tettekre sarkallja.....)
Szerintem a Magyarisztánban nincs politikai töltés és nem sértegetésnek szánják. A hazafias körökben pont a turanisták (a türk-magyar rokonságot vallók) szokták használni, jelezve, hogy "lám, ők is rokonnak tartanak minket". Talán esetleg a balliberálisok használhatják olyan értelemben, hogy "a magasztos Európához méltatlan, javíthatatlan ázsiai barbár horda".
15-ös; nem hiszem,hogy hallottam volna a turbómagyart.Fennakadtam volna rajta, mint most.
Abban egyetértek,hogy politikai töltése nincs, talán nem is annyira sértésszerűen láttam szövegben, ahol inkább lekezelő, pejoratív értelemben használták. Nem az ótörök kapcsolatokra utalásul, egyáltalán nem objektíven.
Szóval, akkor csak az én bicskám nyílik indokolatlanul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!