Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Másnak is kinyílik a bicska a...

Másnak is kinyílik a bicska a zsebében, amikor olyasmit olvas, hogy "Magyarisztán" és hasonlók?

Figyelt kérdés

Úgy szeretném tudni,hogy milyen ember lehet amúgy, aki ilyeneket ír.

Hogyan beszél a gyerekéről, a feleségéről, az anyjáról; vagy akár az autójáról, a házáról, a kertjéről.?

2015. máj. 14. 17:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
12%
Érdekes, pont az ilyen turbómagyarok isztánkodnak leginkább a kurultájon, akkor meg mire föl a felháborodás?
2015. máj. 14. 18:52
 12/20 anonim ***** válasza:
Amióta megvolt arre is egy kis beébredésem, hogy ahány ember, annyi külön világ, és a társaságok, zsák a foltját jellegű összeverődések meg szintén egyfajta saját világ, azóta vállat se vonok már, hogy a Magyarisztán nevű realm polgárai így hívják magukat.
2015. máj. 14. 19:04
 13/20 anonim ***** válasza:
40%
*erre
2015. máj. 14. 19:04
 14/20 A kérdező kommentje:

És, mi a jóistent jelent a "turbómagyar"?

Arra gondoltam, hogy talán megértek valamit a válaszok nyomán, és nesze nekem, egyre kevesebbet értek.

2015. máj. 14. 19:38
 15/20 anonim ***** válasza:
57%

Nem hiszem, hogy nem hallottad, a liberális büszke kozmopoliták szokták "turbómagyarnak" hívni azt, akiben véletlenül fellelhető egy szikrányi hazafias érzés (és annak hangot is mer adni!!!, vagy netán tettekre sarkallja.....)

Szerintem a Magyarisztánban nincs politikai töltés és nem sértegetésnek szánják. A hazafias körökben pont a turanisták (a türk-magyar rokonságot vallók) szokták használni, jelezve, hogy "lám, ők is rokonnak tartanak minket". Talán esetleg a balliberálisok használhatják olyan értelemben, hogy "a magasztos Európához méltatlan, javíthatatlan ázsiai barbár horda".

2015. máj. 14. 19:59
 16/20 A kérdező kommentje:

15-ös; nem hiszem,hogy hallottam volna a turbómagyart.Fennakadtam volna rajta, mint most.

Abban egyetértek,hogy politikai töltése nincs, talán nem is annyira sértésszerűen láttam szövegben, ahol inkább lekezelő, pejoratív értelemben használták. Nem az ótörök kapcsolatokra utalásul, egyáltalán nem objektíven.

Szóval, akkor csak az én bicskám nyílik indokolatlanul?

2015. máj. 14. 20:22
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Igazából valószínűleg az elszegényedők szélesedő rétegére és a nagy, össznépi helyben járásra utalnak vele. Én inkább csak ilyeneket mondok kedvenceink ostobasági rekordkísérleteire, hogy "új hungarikum született", vagy valami hasonlót. Teljesen fura módon egy népet se vonok egy kalap alá.
2015. máj. 14. 23:52
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Engem már a minden emberi viselkedés alapú problémára történő "magyar mentalitás"-ozás is baromira zavar.
2015. máj. 17. 11:32
 19/20 anonim ***** válasza:
Nekem nem, mert tudom hova tenni a dolgokat. Ilyenkor nyilván nem minden magyar dologról beszélnek, hanem a kormányról vagy a tipikus emberi viselkedésformákról, amik jellemzők ránk, és sajnos sokszor van valóságalapja.
2015. máj. 20. 10:24
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem tiszteletlenségnek szánják, szeretik/szerették ők Magyarországot, hidd el, csak éppen most olyannak látják az ország helyzetét, amire csak ilyen gúnynevekkel lehet reagálni.
2015. dec. 25. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!