Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ti adtok a pizzafutárnak...

Ti adtok a pizzafutárnak borravalót?

Figyelt kérdés

Csak mert a párom ragaszkodik hozzá, és amikor kikészítem a pontos összeget, akkor ő nem hajlandó fizetni, mert az milyen bunkóság, hogy pont annyit adunk és ekkor nem hajlandó ajtót nyitni, hanem várja, hogy én fizessek.

Amikor meg ő készíti ki az összeget, akkor borravalóval teszi ezt.

Szerintem nincs abban semmi nagy dolog, ha pontos összeget adunk :D :)

Elvégre nekünk se fizet senki borravalót a munkában, csak mert egésznap ügyeket intézünk, vagy gépeket szerelünk.. :)

2015. ápr. 27. 12:02
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:

köszi a választ.

egyébként higgyétek el, más se keres többet, és még se ad nekünk senki borravalót, mert én pl. titkárként dolgozom ki a belem, és nem a seggem meresztem. És nekem se fog senki borravalót adni.

2015. máj. 26. 08:49
 32/42 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Futár vagyok nyarants :) sok helyen dolgoztam már az elmúlt 4 évben...3500-4500/napért dolgozok 12-16 órát, a bérembe bele van kalkulálva a jatt...Elhiszem, hogy te is sokat dolgozol, de nekem a lépésszámláló este 20.000et szokott mutatni, a km óra +200at, a benzint ugyan fizetik, de azt nem, amikor naponta 20szor mászok emeletre...földszinten élők a tapasztalataim alapján nem enek pizzát..:D alszom 8 órát ha mákom van és hamar le tudok számolni este. Sajnálod tőlem azt a pár forintot? :) Én nem haragszom senkire aki nem ad jattot, ugyan olyan kedves vagyok akkor is, mikor izzadtan és koszosan (sajnálom a kocsiban 40-60fok van nyáron a pizzériában meg tombol a kemence) egy utolsó senkinek néznek, pedig diplomám is van, mester szakra járok épp, de a pénz sajna szükséges az élethez....:) sosem tudhatod ki visz neked enni..neked 50 forint, de nekem nap végén a 10-20-100 forintokból összejön annyi, amennyit ha számolgatok, kevésbé fáj a derekam, a térdem, talpam...:) ez hosszú lett, remélem nem hiába.
2015. júl. 14. 00:49
 33/42 A kérdező kommentje:

elhiszem de akkor miért nem váltasz?

Ha utánaszámolok, hogy 3600Ft*21 nap= az 75.000 Ft kb.

Mert ugye 21 munkanap van de neked lehet több is, mert hétvégén is rendelnek, vagy nemtom hogyan váltjátok egymást.

De nekem is pont ennyi a fizetésem. És senki nem dobja be a borravalót :)

2015. júl. 14. 07:58
 34/42 A kérdező kommentje:
Sőt dolgoztam olyan helyen ahol heti 6 nap munka, napi 10 órákkal, és kb 66000 Ft-ot kaptam. Eladóként..de nem a pénztárba gubbasztottam, hanem sok cipelnivalóm, pakolnivalóm volt.. És nem jött senki borravalóval :D
2015. júl. 14. 07:59
 35/42 anonim ***** válasza:
100%
Csak amíg te be vagy jelentve és fizetnek utánad mindent, addig addig pizzafutarok 90%nincs....
2015. júl. 14. 09:05
 36/42 A kérdező kommentje:

ez már a te problémád...keress jobbat. :)

Amúgy a 10 órás munkába is 4 órára voltam bejelentve..

2015. júl. 14. 11:52
 37/42 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem váltok, mert ez tipikusan egy olyan munka, ahol ha nyomom, kidolgozom a belem, akkor naponta egy tizest összeszedek tisztán...havi 2 kilóért sokat dolgozni nem gáz...menjek diákmelózni 4250/8 órára sorjázni a fröccsöntőbe? Ha mákom van akkor akár heti 3 nap is mehetek egy műszakba...én dolgozni akarok, nem lábat lógatni. Aki ad egy huszast, az nem rokkan bele...én meg becsületesen ledolgozom a napot-hetet...kíváncsi lennék, az irodai munkád után, mit szólnál hozzá, ha egy napom végig kéne tolnod. 50 szer ki 50szer vissza a kocsiba, kb. 5-600 lépcsőt tuti megmászok, lépésszám 20.000körül mint írtam, mindezt fűszerezzük azzal, hogy nem sétálok, hanem kilépek rendesen,az autóm amortizálódik, a cipőm masszivan kopik, arról meg, hogy 3hónap 10-15kg minusszal megy le, napi 3 kiadós étkezés ellenére ne is beszéljünk...de dolgozni kell...ha te sajnálod, akkor ne fizess, nem fognak beleköpni se...napi 20-50 idegen arc után nem fogja tudni azt se, hogy ki vagy...
2015. júl. 15. 01:07
 38/42 anonim ***** válasza:
100%

A pizzafutárok legtöbb helyen 2 nap meló, 2 nap szabadban dolgoznak, tehát ~15 napot egy hónapban. DE!

1. Ez ugye 12-13h/nap, tehát havi 180-195h

2. Ha napi átlag 3000 a fixe, akkor az 15x3000= 45e ft/hó

(Ha nem kap borravalót, akkor ennyi és pont. Ez amúgy sacc. 240ft/h)

3. Bejelentés nincsen, max 2-4h ban 1-2 nagyobb helyen

4. Táppénz nincsen

5. Szabi nincsen

6. Ha váltótársad nyáron elmegy egy hétre pihenni FIZETETLENÜL!, akkor azt a hetet végignyomod 7*13h-ba, ami tök jó

7. AUTÓ, AUTÓ, AUTÓ!

A sajátodat cseszed tönkre a napi 200km-el, kopásra, gumikra, fékpofákra, olajra, meg a többi amortizációra kapsz egy nagy semmit, és hidd el, egy normál autót kb 2-3 év alatt le lehet pusztítani, aztán ha nem marad alattad kocsi, akkor sajnos nem tudnak tovább alkalmazni.

Véleményem szerint se a Tesco pénztáros, se az irodai titkárnő (barátnőm is az), meg úgy általában senki ne mondja azt hogy bezzeg ő sem kap borravalót, aki saját drága eszközt nem tol bele a cégbe, ahol dolgozik! Vajon mit szólna a kedves pénztáros, ha saját (több száz ezer ft-os) pénztárgépével a hóna alatt kéne beszambáznia reggelente a Tescoba, ami ha tönkremegy, mert a minimálbér alatti fizetéséből nem tudja javítani, ki van rúgva? Ugye.

8. "minek csinálja?!"

Ebben egyetértünk. Nem kell csinálni. A feltételek és a körülmények "elmentek". Ez így mára egy hatalmas rácseszés. Mindenkit óvva intek, hogy futárnak menjen. Elsőre jól hangzik, mert pizza, meg szabadság. Túrót. Szétmész te, a kocsid, aztán csórón majd távozol, jön helyetted újabb bohóc.

Egyszer mondta egy boldog futár hogy 200k megvan.

É- Mondom ember hány napra?

Ő- 25

É- Az jó, akkor napi 8ezer volt, ami 13 órában 615/h. Járna neked 25 nap fizetett szabi/év a korod miatt.. hol van?

Ő- (pislog)

É- Nem vagy bejelentve, kéne ám fizetni legalább a TB-t magad után ha már nyugdíjad nem lesz.

Ő- (pislog)

É- Kocsi?

Ő- Most jóó, most költöttem rá 150-et.

É- na jó.. akkor szerintem ezt hagyjuk.

2015. aug. 8. 12:55
 39/42 anonim ***** válasza:
100%

:) Újra én!

Közben sok dolog megfogalmazódott bennem...a pizza kiszállítás hivatalosan " házhozszállítás"-ként szerepel minden szórólapon..Nem úgy, hogy emeletajtóhozszállítás...amikor felkapuzok: " Üdv, meghoztam a pizzát" a válasz sosem az, hogy "-Megyek!" hanem általában csak annyi, hogy " kilencedikre".. neked is jó napot kívánok paraszt koma..néha még a ragokkal se bajlódnak.."kilenc"...

Istenem ha nem kéne a lóvé, úúúúgy rávágnám, hogy TÍZ! ÉN NYERTEM!...Ha már veszem a fáradtságot és felviszem neked, szerencsés esetbene lifttel, de 4emeletesekben ugye nincs...és úgy kell felmennem a lábacskáimmal..akkor díjjazzad már egy kis apróval..;) Vágod?! :) :) :) :) :)

2015. aug. 11. 10:16
 40/42 A kérdező kommentje:
ne rinyáljatok már ennyit...
2015. aug. 11. 11:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!