Ti adtok a pizzafutárnak borravalót?
Csak mert a párom ragaszkodik hozzá, és amikor kikészítem a pontos összeget, akkor ő nem hajlandó fizetni, mert az milyen bunkóság, hogy pont annyit adunk és ekkor nem hajlandó ajtót nyitni, hanem várja, hogy én fizessek.
Amikor meg ő készíti ki az összeget, akkor borravalóval teszi ezt.
Szerintem nincs abban semmi nagy dolog, ha pontos összeget adunk :D :)
Elvégre nekünk se fizet senki borravalót a munkában, csak mert egésznap ügyeket intézünk, vagy gépeket szerelünk.. :)
köszi a választ.
egyébként higgyétek el, más se keres többet, és még se ad nekünk senki borravalót, mert én pl. titkárként dolgozom ki a belem, és nem a seggem meresztem. És nekem se fog senki borravalót adni.
elhiszem de akkor miért nem váltasz?
Ha utánaszámolok, hogy 3600Ft*21 nap= az 75.000 Ft kb.
Mert ugye 21 munkanap van de neked lehet több is, mert hétvégén is rendelnek, vagy nemtom hogyan váltjátok egymást.
De nekem is pont ennyi a fizetésem. És senki nem dobja be a borravalót :)
ez már a te problémád...keress jobbat. :)
Amúgy a 10 órás munkába is 4 órára voltam bejelentve..
A pizzafutárok legtöbb helyen 2 nap meló, 2 nap szabadban dolgoznak, tehát ~15 napot egy hónapban. DE!
1. Ez ugye 12-13h/nap, tehát havi 180-195h
2. Ha napi átlag 3000 a fixe, akkor az 15x3000= 45e ft/hó
(Ha nem kap borravalót, akkor ennyi és pont. Ez amúgy sacc. 240ft/h)
3. Bejelentés nincsen, max 2-4h ban 1-2 nagyobb helyen
4. Táppénz nincsen
5. Szabi nincsen
6. Ha váltótársad nyáron elmegy egy hétre pihenni FIZETETLENÜL!, akkor azt a hetet végignyomod 7*13h-ba, ami tök jó
7. AUTÓ, AUTÓ, AUTÓ!
A sajátodat cseszed tönkre a napi 200km-el, kopásra, gumikra, fékpofákra, olajra, meg a többi amortizációra kapsz egy nagy semmit, és hidd el, egy normál autót kb 2-3 év alatt le lehet pusztítani, aztán ha nem marad alattad kocsi, akkor sajnos nem tudnak tovább alkalmazni.
Véleményem szerint se a Tesco pénztáros, se az irodai titkárnő (barátnőm is az), meg úgy általában senki ne mondja azt hogy bezzeg ő sem kap borravalót, aki saját drága eszközt nem tol bele a cégbe, ahol dolgozik! Vajon mit szólna a kedves pénztáros, ha saját (több száz ezer ft-os) pénztárgépével a hóna alatt kéne beszambáznia reggelente a Tescoba, ami ha tönkremegy, mert a minimálbér alatti fizetéséből nem tudja javítani, ki van rúgva? Ugye.
8. "minek csinálja?!"
Ebben egyetértünk. Nem kell csinálni. A feltételek és a körülmények "elmentek". Ez így mára egy hatalmas rácseszés. Mindenkit óvva intek, hogy futárnak menjen. Elsőre jól hangzik, mert pizza, meg szabadság. Túrót. Szétmész te, a kocsid, aztán csórón majd távozol, jön helyetted újabb bohóc.
Egyszer mondta egy boldog futár hogy 200k megvan.
É- Mondom ember hány napra?
Ő- 25
É- Az jó, akkor napi 8ezer volt, ami 13 órában 615/h. Járna neked 25 nap fizetett szabi/év a korod miatt.. hol van?
Ő- (pislog)
É- Nem vagy bejelentve, kéne ám fizetni legalább a TB-t magad után ha már nyugdíjad nem lesz.
Ő- (pislog)
É- Kocsi?
Ő- Most jóó, most költöttem rá 150-et.
É- na jó.. akkor szerintem ezt hagyjuk.
:) Újra én!
Közben sok dolog megfogalmazódott bennem...a pizza kiszállítás hivatalosan " házhozszállítás"-ként szerepel minden szórólapon..Nem úgy, hogy emeletajtóhozszállítás...amikor felkapuzok: " Üdv, meghoztam a pizzát" a válasz sosem az, hogy "-Megyek!" hanem általában csak annyi, hogy " kilencedikre".. neked is jó napot kívánok paraszt koma..néha még a ragokkal se bajlódnak.."kilenc"...
Istenem ha nem kéne a lóvé, úúúúgy rávágnám, hogy TÍZ! ÉN NYERTEM!...Ha már veszem a fáradtságot és felviszem neked, szerencsés esetbene lifttel, de 4emeletesekben ugye nincs...és úgy kell felmennem a lábacskáimmal..akkor díjjazzad már egy kis apróval..;) Vágod?! :) :) :) :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!