Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ti adtok a pizzafutárnak...

Ti adtok a pizzafutárnak borravalót?

Figyelt kérdés

Csak mert a párom ragaszkodik hozzá, és amikor kikészítem a pontos összeget, akkor ő nem hajlandó fizetni, mert az milyen bunkóság, hogy pont annyit adunk és ekkor nem hajlandó ajtót nyitni, hanem várja, hogy én fizessek.

Amikor meg ő készíti ki az összeget, akkor borravalóval teszi ezt.

Szerintem nincs abban semmi nagy dolog, ha pontos összeget adunk :D :)

Elvégre nekünk se fizet senki borravalót a munkában, csak mert egésznap ügyeket intézünk, vagy gépeket szerelünk.. :)

2015. ápr. 27. 12:02
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
60%
17: Te nem fogod tudni, hogy miért kaptad 1 óra múlva és nem fél óra múlva. Tudod a konyha, a forgalom, a közlekedés :D
2015. ápr. 27. 12:44
 22/42 anonim ***** válasza:
94%
# 21 - Tudod, ha egy pizzéria vállal egy határidőt, és tudom, milyen távolságról jön, és ismerem a körülményeket, akkor elvárom, hogy azt tartsák. Ha nem tudják tartani, akkor ne vállaljanak olyan határidőt. :-) Tudod, más munkahelyeken is vannak határidők, amiket tartani kell, különben baj van belőle. :-)
2015. ápr. 27. 12:46
 23/42 anonim ***** válasza:
56%

22: A pizzát sose úgy hozzák, hogy 12:52-re ígérik. Ha x percen belül. Pl. 12:00 - 13:00 között. Azon belül felesleges reklamálni, mert nem tudhatod, hogy miért jön előbb vagy később a megadott időn belül.

A forgalom sem ugyanakkora mindig. Pl. megyek haza, van amikor 10 perc, van amikor 15, van amikor 20. pedig ugyanarra megyek, ugyanoda, ugyanakkor :)

2015. ápr. 27. 12:48
 24/42 anonim ***** válasza:
93%

Nem percre pontos határidő, hanem mondjuk ha azt mondják, hogy x körzetbe x időn belül szállítanak. Ha ebből kicsúsznak, max. negyed óra az, amit elfogadok késésnek. Ismerem a forgalmat. Ha meg esetleg pattog, akkor mire adnék borravalót (volt ilyen, írtam, épp úgy csöngetett, hogy pont akkor kellett elmennem a WC-re is, annyival többet kellett várnia, de nem sokat, és elkezdett azon problémázni, hogy nem nyitott ajtóval vártam)? Amúgy meg nem mindig készpénzzel fizetek, hanem van úgy, hogy előre online (pl. amikor volt SZÉP-kártyám, azzal online fizettem ki az árat rendeléskor). Nincs mindig készpénz nálam se.

Borravalót étteremben is - már ha eljutok nagy ritkán - akkor adok, ha meg vagyok elégedve a kiszolgálással, ezt pedig előre nem tudom.

Tudok olyat is, ahol nem fogadhatnak el vagy nem tarthatják meg a borravalót, és ez nincs mindenhol feltüntetve.

2015. ápr. 27. 13:06
 25/42 anonim ***** válasza:
69%

"Időnként én is adok borravalót, ha 10-20 Ft-ot kell kerekíteni" Nagyon pitiáner hozzá állás.

Ez körülbelül olyan mint amikor valami 1245forint de te "nagylelkű" vagy és 1250-ből kérsz. Ne adj ha nem akarsz és ne csodálkozz ha későn kapod,hidegen,rátüsszentve...stb.

2015. ápr. 27. 19:06
 26/42 anonim ***** válasza:

Én szoktam egy százast adni, a feleségem 200-at is. Ezeknek a csóringereknek a fizetésébe sajnos bele van számolva, hogy "úgyis kap jattot". Az egészet egy inkorrekt, mindkét fél számára kényelmetlen, a magyar néplélektől és gondolkodásmódtól, habitustól teljesen idegen dolognak tartom, de az előbbiek miatt mégis adok.

[link]

2015. ápr. 27. 20:13
 27/42 anonim ***** válasza:
100%
Adok 100-200-300 ft-ot, attól függ, hogy jön ki a lépés. Alapvetően nem támogatom ezt a borravaló dolgot, de attól nem fog az egész megváltozni, hogy én nem adok. A sz-rrágást meg mindennél jobban utálom.
2015. ápr. 28. 13:28
 28/42 anonim ***** válasza:
92%
Én mindig adok, kivéve ha bunkó a futár. Aki nem ad az egy fillérbaszó :))
2015. ápr. 28. 13:49
 29/42 anonim ***** válasza:
Vidék/megyeszékhely: Futárfizetés 1 napra (12h) 3000-4000 ft között mozog, saját gépjárművel, vagy bejelentetlenül, vagy jobb esetben 4 órában. Szabadság nincs, ha nem dolgozol nem keresel aznap, táppénz nincs, beteg vagy nem keresel aznap. 2 nap meló 2 szabaddal ez havi 15x3500 ft. Kocsid szarrá megy, mész esőben, fagyban, kánikulában. Azt hallgatod minden nap a főnöktől hogy milyen faszán keresel hiszen rohadt sok a borravalód. Aham.
2015. máj. 7. 21:51
 30/42 Polonkai Péter válasza:
100%
Én futárként dolgozok. A tévhitek elkerülése végett írok ide. Több helye voltam pizza illetve ételfutár. A napi keresetünk 2500-3000ft/12óra. Kilehet számolni mire jön ki. Heti 5-6napnál már megbolondulsz.Az üzemanyagra szánt pénz alig fedezi az üzemanyagot. Ekkor még kocsi kopásról, 2naponta a mosásról és takarításról nem is szóltam, ami alkalmanként 1500ft. Ezt az igényes futárok megteszik, mert nem mindegy hogy egy putriba teszed be a kaját vagy tiazta autóba, a másik az hogy egész nap jobb tiszta autóba ülni mint egy retkes valamibe. Nekem van egy gyerekem akit elviszek reggel oviba, szabad napomon autó karbantartás stb után tudok vele foglalkozni meg ha esetlegfeleségemmel bejönnek. Sajnos 2helyen kell dolgoznom hogy el tudjam tartani a családomat. Ezek után mindenkinek a lelkiismeretére bízom a borravaló témát. De meg szoktuk válogatni mi is a prioritást, jattos emberek hamarabb kapják, de beleköpni stb stb személy szerint 4év alatt nem csináltam, mert ez a munkám ha van borravaló ha nincs.
2015. máj. 25. 16:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!