Hol kezdődnek az ügyfélszolgálatos jogai?
Nincs joga, bármilyen is a kedves ügyfél. De azért nem lepődök meg igazán, ha elszakad a cérna. Nem semmi emberek vannak.
A fészbúúk egyik oldalán gyakorta nézelődöm. Napi tíz-húsz beírás van, amelyből 1-2 jár jó helyen, a több eltévedt. De a fele olyan bunkó, trágár, hülye, hogy el nem tudom mondani. Kedvesen átirányítják, de hát kell hozzá cérna.
Az ügyfélszolgálatos egyébként nem tehet a bajokról, de ő áll kapcsolatban az emberekkel. Ő kapja a pofonokat a tökéletlenek helyett. Amikor felemeljük a kagylót, kellene arra is gondolnunk, hogy a vonal másik végén ugyanolyan ember van, mint mi.
:D
Én szerencsére jó helyen voltam. :D
Aki hamiskártyás volt, annak kereken megmondtuk, hogy ne szórakozzon velünk, átlátunk rajta, mint az üres üvegen.
Hasonlóképp, aki otromba volt és nem együttműködő, annak bizonyos türelmi idő után megmondtuk, hogy hülye vagy, fiam (jó, nem ezekkel a szavakkal :P ), ez így nem fog menni, gyere vissza, ha lenyugodtál és tudsz gondolkodni, majd rátettük a kagylót.
Érdekes módon a jó ügyfelek szinte soha nem balhéztak, valamilyen oknál fogva. :P Aki viszont még csak nem is volt fizető ügyfél, vagy csak filléreket költött, pedig már évek óta nálunk volt, na, azok aztán kötekedtek megállás nélkül, órákon át. Miközben a jó ügyfeleket 2 perc alatt elintéztük, és mindenki boldog volt, ők is.
Tanulság: aki nagyon tapló és nagyon kötekedik, annak általában van vaj a füle mögött, és amúgy se nagyon látunk pénzt belőle soha. A kevés kivétel pedig erősíti a szabályt. :P
Azért az is elmond valamit, hogy számodra csak az az igazi ügyfél, aki a fele fizetését nálatok hagyja... Nekem legalábbis ez az érzésem támadt a hozzászólásodat olvasva.
Persze, megértem az álláspontodat. És azt is tudom, hogy sok a nagypofájú, zsugori alak, aki öt Forintért elvárná, hogy a fenekét is fényesre nyalják. És balhézik, ha ez nem történik meg. De sajnos azt is éreztem már, ha valahol nem költök eleget, szinte nem minősülök teljes értékű ügyfélnek. És ezt nem szalasztják el éreztetni is velem. Meg kell mondjam, nagyon kellemetlen érzés.
Ez a szolgáltatóknak sem mindig kifizetődő. Van, hogy az ügyfél kilóra megvehetné a kócerájt, olyan háttérrel rendelkezik. De nem lesz hosszú távon partner, mert amikor épp nem nagyobb tételben vásárol, akkor nem veszik komolyan, vagy épp nincs elfogadható support.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, az ügyfélnek nincs se több, se kevesebb joga ilyen szituációban, mint egy általánosságban vett polgárnak. Annyi jogod van kiabálni az ügyfélszolgálatossal, mint egy vadidegennel az utcán.
Mindemellett, a szolgáltatással kapcsolatos probléma miatt nem az ügyfélszolgálatost kellene bántani, hiszen valószínűleg nem ő tehet róla. Ezzel szemben a hozzáállásával, segítőkészségével (vagy annak hiányával) kapcsolatos észrevételeimet szerintem nyugodtan lekommunikálhatom felé a helyzet által megkövetelt stílusban.
#4: Bocs, ha nem fogalmaztam egyértelműen. A lényeg ez:
"Érdekes módon a jó ügyfelek szinte soha nem balhéztak, valamilyen oknál fogva."
Ez a magva az egésznek. _Jó ügyfél_, értve ez alatt azt, hogy nem csaló, nem bajkeverő, nem direkt kötözködni jön, nem idióta, stb., hanem van neki egy konkrét kérdése vagy problémája, amire szeretne választ vagy megoldást, ezért bejött a supportra, szépen előadta, mi meg szépen segítettünk neki, el lett intézve az ügye, boldog volt, és mi is, mert egy normális emberrel volt dolgunk. Ez a jó ügyfél.
Bár tovább olvasva igen, megértem az észrevételedet, gondolom, az ez után következő mondat keltette benned ezt az érzést. Jogos. Túl tömören akartam fogalmazni. Itt egyszerűen csak azt a tapasztalatból leszűrt észrevételemet szerettem volna megfogalmazni, miszerint a fentihez hasonló esetek (vagyis konkrét kérdés, probléma, válasz, megoldás, 2-5 perc, kész, mindenki boldog) túlnyomó többsége valóban fizető ügyfelekhez köthető, míg a kellemetlenebb esetek (kötözködő, értetlen, szimplán ostoba, csaló, 30+ perc _tök fölöslegesen_ és mindenkinek csak őrli az idegeit) túlnyomó többsége nem fizető ügyfelekhez köthető.
Kivételek persze mindig vannak, de többségében ez a trend volt a jellemző. Remélem, így kifejtve már tisztább a kép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!