Az amerikai naptárak miért szombattal kezdődnek?
Szerintem értelmesebb lenne ha a szombat lenne a hét első napja.
Pénteken már hét vége van, a pénteken a vasárnap és utána jövő hét lenne. :)
Nekem tetszene :D Sőt, át lehetne szervezni, hogy a nap ne éjféllel kezdődjön, hanem valamikor hajnali négykor-ötkor. :P
Nem tudom, hogy Angliában is így van-e, de én elsős koromban eleve így tanultam meg a hét napjait angolul, nekünk így tanította a tanár, hogy Sunday, Monday, ...
Bár igazából mindegy is, hogy hol kezdődik, attól még ugyan azok a napok követik egymást :) Amikor elsőben mi kérdeztük a tanítónőt, hogy miért vasárnappal kezdődik, akkor annyit mondott rá, hogy "Hát mert az angolok pihenéssel kezdik a hetet."
Erre én is kíváncsi voltam:)
Olyan naptáram van, ami vasárnappal kezdődik, és utálom, mindig belezavarodok:S Ugyebár pl. a csütörtök az a 4. nap, de hoppá, itt az ötödik, ahol a pénteknek kéne lennie... fujj... de olyan szépek a képek:)
Vasárnappal.
A két napos hétvégék 1926-ban kezdődtek, amikor Henry Ford kiadta a szombatot is a dolgozóinak. (Addig ne volt szokás két szabadnapot adni.)
Az ok pedig, mert Isten szobaton pihent meg, a hetedik napon. Szóval a vasárnap az első nap.
Az ok amiért vasárnap nálunk utolsó nap lett, nem csak logikai, hanem vallási is. Ugyanis Jézus vasnap támadt fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!