Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Lehet köszönni kézfogás...

Lehet köszönni kézfogás nélkül is?

Figyelt kérdés
Mert a kézfogás sokaknál már függőség lett (mint a tegeződés).

2015. márc. 13. 22:11
 1/4 anonim ***** válasza:
53%
Lehet.
2015. márc. 13. 22:32
 2/4 anonim ***** válasza:

A kézfogás nem függőség, hanem a tisztelet megadása a másiknak. De ez nem minden kultúrára igaz.

A magázódás szerintem egy idejétmúlt szokás, a másik ember iránti tiszteletet nem ezzel lehet kifejezni.

2015. márc. 13. 22:35
 3/4 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem, ha nem fogsz kezet vagy (nővel/lánnyal szemben) nem adsz puszit az bizonyos szinten távolság tartás., ami nem feltétlenül szerencsés. De persze nyugodtan lehet kézfogás nélkül is köszönni (én se mindig adok puszit).
2015. márc. 13. 22:36
 4/4 anonim ***** válasza:
Attól függ. Ha mondjuk két kolléga naponta találkozik éveken át, akkor már lehet terhes is. De általánosságban azért illik kezet nyújtani a másiknak.
2015. márc. 13. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!