Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit illik ajándékba vinni?

Mit illik ajándékba vinni?

Figyelt kérdés
Erdélyben, egy eddig számunkra ismeretlen székely családnál fogunk tölteni pár éjszakát. Milyen ajándékot illik vinni nekik?
2010. febr. 13. 17:06
 1/8 anonim ***** válasza:
Olyasmit ami jellegzetes a varosodra.
2010. febr. 13. 17:10
 2/8 A kérdező kommentje:
A városomra csak a bor a jellemző, én viszont ezt kevésnek tartom. Emellett szeretnék még valamit.
2010. febr. 13. 17:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Egy szép kis magyar zászlót.
2010. febr. 13. 17:25
 4/8 anonim ***** válasza:
Mi a külföldi ismerősöknek magyaros dolgokat vittünk. Bor, pick szalámi, pálinka, finom magyar mangalica sonka stb. Szóval főleg, kaját meg piát, egy díszkosárba csomagolva. Nagyon örültek neki.
2010. febr. 13. 17:29
 5/8 A kérdező kommentje:

A német ismerőseimnek én is magyaros dolgokat vittem, pl. pirospaprikát, pick szalámit.... De a székelyek magyarok. Ezért bizonytalan vagyok a magyaros dolgokat illetően.

Kösz, zászlójuk biztosan van.

2010. febr. 13. 17:43
 6/8 A kérdező kommentje:
Esetleg határon túli magyarok is írhatnának, hogy ők minek örülnének a legjobban!
2010. febr. 13. 17:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Én néptáncolok, és én is voltam már erdélyi családoknál. Nos, ajándékot konkrétan nem várnak, de jól érzed, avalamit illik vinni.

Pálinkát ne vigyél, elég vicces lenne, ha éppen Erdélybe vinnéd a páleszt.:D

Én Unicumot szoktam, pick-szalámit, mézet, kávét, csokit...

Csokik közül is főőle balaton szeletet, dunakavicsot, bocicsokit, sportszeletet, piros mogyoróst, stb.

Meg valami kis apróságot a városról, kulcstartót, a helyi népviseletről egy képeslapot, gyöngyfigurát, terítőcskét, ilyesmi.

REmélem, tudtam segíteni:)

17L

2010. febr. 13. 19:37
 8/8 anonim válasza:
kajakajakajakajapia. de ne magyaros szarságokat ja és mesélj el pár székely viccet. azt mindig szeretik
2010. szept. 21. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!