Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogy köszönjem meg, ha átenged...

Hogy köszönjem meg, ha átengednek az úton?

Figyelt kérdés

Beszéltünk egy órán ilyesmiről, és a tanár szerint a gyalogosnak illik megköszönni, ha az autós megáll a zebránál (ha nincs lámpa).

De hogy?

Mondjam, mert akkor látja, hogy mozog a szám -> nem vagyok bunkó, de lehet hogy hülyének néz, hogy "nem hallom az üvegen keresztül, minek dumál"

vagy valami kéz/fejmozdulatot kéne tenni, de nem tudom milyet... Ti mit csináltok ilyen helyzetben? Nem akarok udvariatlan, hálátlan lenni.

2015. febr. 18. 07:46
1 2
 11/15 anonim válasza:
96%
Dobok egy laza náci karlendítés és tovább megyek.
2015. febr. 18. 16:54
 12/15 anonim ***** válasza:
95%
Én azt mondom köszi,még ha nem is hallja ,de látja hogy mondok valamit.Vagy intek egyet neki.Aztán van olyan is,hogy alig akar megállni,pedig meg kellene,akkor megyek előre mint a buldózer,ezáltal kénytelen megállni,ilyenkor nem köszönöm meg.Azt vettem észre hogy a gyalogosok sokszor félnek elindulni,ilyenkor jövök én ,és töröm az utat nekik :)
2015. febr. 18. 16:56
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

ezek szerint a tanarodnak sincs jogsija...

nem szivessegbol kell megallni, bar amelyik sofor betartja a szabalyt az meg is erdemel egy biccentest vagy karlenditest.

2015. febr. 18. 19:05
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Egy laza intésszerű kézmozdulattal szoktam.
2015. febr. 18. 20:05
 15/15 I.B.T. ***** válasza:
intek, hogy kössz !
2015. febr. 19. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!