Hogyan illeszkedjek be és hogyan szűrjem ki azt, aki hátsószándékú? Költözésnél.
Anyummal 3 éve költöztünk ide, és eleinte minden jól ment. A szomszédaink aranyosak voltak - látszólag. 4 lakás van az emeleten, havonta egyszer minden lakás felmos. De aztán megtörtént az első eset:a mellettünk szomszéd már az első hónap végén letolt, hogy mit képzelek magamról, hogy felmostam a folyosót, ugyanis ő már felmosta. Nem értettem, hogy mi a baja, ő mondta az előző héten, hogy ezen a héten a mi lakásunk jön felmosni. Elég alpári volt, de anyum helyretette. Most fordultak a dolgok, tesóm beköltözött, anyum más városba költözött. Ezután az említett szomszéd folyamatosan letolt elég alpári és arrogáns stílusban, hogy mi az, hogy a lakásunk nem mossa a folyosót a megadott időpontokban - amit ő adott meg, és követhetetlenül, tehát hiába vezettük naptárban, hogy a 4. héten felmosás, ő teljesen a maga törvényei szerint adott "ukázt". Én is és öcsém is felmostuk a folyosót havi egyszer, volt, hogy nem beszéltük meg, és mindketten felmostunk, de így is rágalmazott, és üvöltött a nő, hogy én hülye rib..c, sosem mosok folyosót, és elkezdte számolni, hogy hány ember jár fel hozzánk, (csak a rokonság, illetve állandó barát/barátnő), és hogy eláztattuk az alsó szomszédot, amihez semmi köze, aztán szórta a káromkodásokat. A másik 2 szomszéd nem akart belefolyni, így nem igazán történt semmit. Amikor elvesztettem a türelmem, visszakiabáltam rá, elmondtam, hogy engem mi zavar - persze kiabálva. Azóta csend van: nem szólunk egymáshoz, nem köszönünk egymásnak. De többször voltam fültanúja, hogy a hátam mögött feketít mások előtt...
Nem tudok mit tenni a helyzettel, kb fél éve ez az utálkozó csend van, és úgy hiszem, így a legjobb, ilyennel nem is akarok szóba állni. Tulajdonképpen nem is emiatt írtam GYK-ra, hanem a következők miatt: a párommal tervezzük, hogy összeköltözünk. Szeretném majd az új helyen, ha a szomszédokkal jóban lennénk. Hogyan lehet kiszűrni az ilyen unatkozó sárkány típusú embereket? Vagy hogyan lehet elkerülni, hogy eddig fajuljanak a dolgok? Csendes vagyok, fiatal, de az senkit nem jogosít fel arra, hogy ilyen arrogánsan támadjon rám.. Csak mert unja magát...
Az amerikaiaknál bekopognak egy tálca sütivel, és ha mindenki ráér, ismerkednek. Akár az új megy át, akár az újhoz mennek át. (vagy ez csak sztereotípia?)
Vagy csak kopogjak be, hogy jónapot, új vagyok, örülök, hogy megismerhetem?
Ne csináljak semmit? Ne menjek át? Ne próbáljak barátkozni?
Szeretnék békességben élni ott, ahol élek. A gyerekkori lakásunk lépcsőházából szinte mindenkit ismerek és jóban vagyunk velük.. Vagy manapság ez már nem divat? :S Segítsetek légyszi rávezetni a helyes megoldásra :) Nem akarok egy tízemeletes panelt bekebelezni, de a közeli szomszédokkal szeretnék jóban lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!