Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit gondoltok azokról, akik...

Mit gondoltok azokról, akik kimennek egy előadásról a taps előtt/alatt?

Figyelt kérdés
Elég sokat járok színházba, operába (havonta 3-4 alkalom) és minden előadáson van legalább 30 ember (sokkal több is szokott) akik a tapsrend alatt felállnak és kimennek. Szerintetek ez nem bunkóság? Megértem, hogy valakinek mondjuk meg a busza, de sokszor csak azért mennek ki, hogy ne a tömeggel kelljen a ruhatárhoz menni. Mintha az a 10 perc olyan sokat számítana... Ez olyan tiszteletlenség a szereplőkkel szemben, nem?
2015. febr. 2. 17:06
 1/7 anonim ***** válasza:
54%
Én mindig megvárom az egész végét, de azokat is megértem akik nem szeretnek toporogni és várakozni. Nem tiszteletlenség, hiszen kifizették a jegyet, végigülték a darabot, tehát megtisztelték őket a jelenlétükkel.
2015. febr. 2. 17:14
 2/7 anonim ***** válasza:
82%

Bunkóság.

Max akkor nem ha nehezen elerhető helyrol jonnek es el kell erni egy buszt

2015. febr. 2. 18:37
 3/7 anonim ***** válasza:
Bunkóság. A színésznek a taps az éltető eleme. Többet ér, mint a fizetése. Az ilyen "kimenőket" meg kellene nyilvánosan szégyeníteni...
2015. febr. 3. 11:00
 4/7 anonim ***** válasza:
74%
udvariatlanság
2015. febr. 3. 15:24
 5/7 anonim ***** válasza:
65%

Van amelyik már nem bírja már visszatartani a kis- vagy nagydolgát, elrontotta a gyomrát, rosszul érzi magát, vagy hasonlók. Biztosan nagyon örülnél te is, ha csikarna a hasad, és odakint még meg is szégyenítenének...

A taps valóban a színésznek járó elismerés jele, de ha valakinek halaszthatatlan dolga akad, akkor egyrészt hadd ne kelljen már idő előtt tapsolnia, mielőtt kimegy, másrészt maradnak még rajta kívül is éppen elegen, akik majd megtapsolják a színészeket, ha jól játszottak.

Egyébként meg ha béna az előadás, vagy egyszerűen nem tetszik, akkor minek üljem végig? A kilopózásnál még rosszabb, ha elnyom az álom és hozzáfogok hangosan horkolni... Válasszanak olyan darabot, vagy játsszák úgy a sztorit, hogy azzal lekössenek, és akkor eszembe sem jut majd kilopózni a ruhatárba a vége előtt.

2015. febr. 3. 17:34
 6/7 A kérdező kommentje:
Akik a tapsrend alatt mennek ki, azoknak kétlem, hogy nem tetszett az előadás, révén végig ültek 2, opera esetén 3 órát. Azt meg nehezen hiszem, hogy esetenként egyszerre 80 emberre jön rá a hasgörcs. Egyértelmű, szaladnak a ruhatárhoz, hogy ne kelljen kivárni azt a 10 percet. Szerintem ez egyszerűen faragatlanság, alapvető, hogyha a színész végig táncol nekem 3 órát, akkor én tapsolok neki 10 percet. Ez olyan, hogy ha jó a kiszolgálás és még nincs beszámolva, adok borravalót. Szerintem alap.
2015. febr. 3. 22:18
 7/7 anonim válasza:

Én úgy gondolom, hogy az előadók elég sokat dolgoztak, próbáltak, hogy kihozzák a maximumot, hogy mi jól érezzük magunkat, és az ő érdemük. Szerintem...tiszteljük már meg..vagy köszönjük meg nekik úgy a fáradozásaikat amiket az előadásba fektettek hogy végigüljük. És ha fontos dolgunk is van gondoljunk arra hogy lehet hogy a szórakoztatónak is lenne valamilyen más programja (tudom hogy ez a dolguk de mégis). Szerintem nagy pofátlanság ha őméltósága úgy dönt hogy nem hálálja meg a színészek munkáját.

Üdv.: ~Én~

2015. máj. 2. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!