Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Szerintetek is magáznom kéne...

Szerintetek is magáznom kéne a kb. egyidős pasikat, csajokat? 26/L

Figyelt kérdés
A párom tisztára kiakadt amikor letegezett engem egy 20éves srác a pizzériában. ÉN is tegeztem őt. Ettől még jobban kiakadt.Azt mondta hogy csak azt tegezik le akit nem tisztelnek. Meghogy én már felnőtt nő vagyok, mér engedem meg hogy a húszévesek letegezenek.

#szokás #közösség #etikett #minennapi élet
2015. febr. 2. 13:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem a párod csak féltékeny volt és semmi köze a tegeződéshez/magázáshoz.
2015. febr. 2. 14:41
 12/18 anonim ***** válasza:
20%
Nem,vadidegenek egymást ha egykorúak sem tegezik le, főleg mert nem tudnak semmit egymásról. Egy pizzériában ez különösen nem divat, az étteremben ne tegezzen le senki. Ha letegez, egyébként nem kikérni kell, hanem visszamagázni, ez általában feltűnik az illetőnek. Főleg egy 6 évvel fiatalabb fiú ne tegezzen le egy idősebb nőt. Csak nem ő volt a pincér?! (mármint a 20 éves srác), vagy csak összefutottál valakivel? Mert az írásból úgy tűnik, mintha idegen lett volna.
2015. febr. 2. 14:50
 13/18 anonim ***** válasza:
53%
Ez csak féltékenység volt...
2015. febr. 2. 14:58
 14/18 anonim ***** válasza:
70%
Csak épp a pizzéria nem étterem....a pizzéria olcsó étkezési egység, nem pedig nívós étterem, ne várjatok olyan protokollt egy pizzériában mint egy étteremben
2015. febr. 2. 20:12
 15/18 anonim ***** válasza:
79%
Én is tegezek szinte mindenkit, de csak 35 vagyok és pizzériás. Hozzám költözhetsz ha gondolod :D Csak a mostani párodat ne hozd.
2015. febr. 3. 17:41
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

Igen,magázni kéne az egyidős fiatalokat.

Persze más a helyzet,ha nem idegen embereknek,hanem ''pasiknak,csajoknak'' látod őket,emberek helyett.

Az amerikanizált divat helyett -ez nem annyira az angolból jön,az angolban ez inkább mindenkit magázunk alapon van,másképpen udvariasan- jobb lenne őriznünk a magyarban kialakult különböző formákat.

Mert nem csak tegezés-magázás van,van még a tetszikezés is a jóval idősebbekre.

Mint a szó is mutatja,a ''srác'' LEtegezett téged.Vissza kellett volna magázni -él nélkül- biztos észbekapozz volna.Kétszeresen is szabályt szegett,letegezett egy nőt és letegezett egy idősebbet.

És igen első látásra felnőttek között nem mutat tiszteletet a válogatás nélküli tegezés.

2015. febr. 6. 15:52
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon rossz a nyelvi szabályokhoz való hozzáállásod, kedves utolsó. A szabályok csak a nyelv/viselkedés/kultúra egy adott időpontban létező változatát írják le, nem véletlenül változnak évről-évre is akár. Ma egyáltalán nem jellemző az, hogy huszonévesek magázzák egymást, tovább semmilyen mai helyzetekhez igazított illemszabályzat nem ír ilyet, de nyugodtan megcáfolhatsz, mutass egyet.
2015. febr. 6. 20:58
 18/18 anonim ***** válasza:
0%

Igazából ez az általános tegeződési járvány csak a nyelv elszürkülését mutatja-főleg egy olyan rangkórságos társadalomban,mint a magyar.

Ahol a csajokat -ami cigány szó eredetileg- a pasik csak úgy tegezhetik.Persze a nők se válogatósak,hogy kivel ismerkednek.

Az igényességet temetjük a tegezés általánossá tételével.Úgy kell nekünk.

2015. febr. 6. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!