Temetésre ruha kérdés? Mit vegyünk fel?
Neked teljesen jó a fekete cirmos pulóver.
Férjed helyében fehér inget vennék fel. Valóban így szokás, fekete öltöny és fehér ing. De a fekete ing sem rossz.
Egyébként miért fontosak ezek? Úgysem fog látszani a kabát alatt, nem?
Apósnak van igaza. Fehér inget szokás húzni.
A fekete ing csak egy divat, régebben nem is voltak fekete ingek.
De egyébként tök mindegy, az a lényeg, hogy ne színes legyen.
Ezt találtam a neten temetési ruha etikett címszó alatt:
"A temetésen nőknek fekete ruhát, esetleg fekete fátyolt vagy fekete kosztümöt illik viselniük, férfiaknak pedig kizárólag fekete öltönyt fekete nyakkendővel és fehér inggel.
A hozzátartozóknak feketében illik megjelenni. Másoknak is sötét ruhát ajánlatos viselni.
A gyermekeket öltöztessük sötét ruhába, de ne gyászruhába. Helyesebb azonban, ha kisgyermekeket nem viszük el a temetésre."
Ez pedig egy itteni hozzászólás, mert már sok ilyen kérdés volt korábban is:
"Mint nemzetközi protokoll szakértő nagyon nem értek a nyakkendő nélküli inggel. Az kicsit sportosabb, lazább. Az - bármilyen szín kombinációban - sosem ünnepélyes, nem meríti ki az ú.n. "ünneplő ruha" fogalmát sem. Sajna, de a gyászruha is ebbe a kategóriába tartozik. Egyéb esetben az egyforma színű öltöny, ing, nyakkendő kombináció ellen nincs "szakmai" kifogásom, csak nem tartom szépnek, mert az egyszínűség nem emeli ki, hogy a férfiember nyakkendőt is felvett. Ugyanez az egyszínűség érvényes a fekete esetén is, hozzájárulnak - ez már az egyéni véleményem - bizonyos itáliai csoportokkal történő asszociációhoz. Ha már megtiszteljük szegény elhunytat és közvetlen hozzátartozóit, ragaszkodjunk a gyásznak saját kultúránkban elterjedt szokásaihoz, hagyományaihoz: Fekete öltöny, fekete nyakendő - és az "ünnepélyesség" valamint a kontraszt miatt - a fehér inghez. Figyelem: A nyakkendő mellőzését még fehér ing esetén is helytelenítem!"
Ha nincs fehér inge, akkor nem kell ezért direkt venni.
Jó a fekete is. Nem fogják ezért megszólni. Tényleg inkább ízlés dolga, nem szép.
Csak azért írtam, hogy apósnak van valóban igaza, szóval ezért ne piszkáljátok :)
Mondjuk én lehet, hogy beszereznék egy fehér hosszú ujjú inget, szerintem ez jó ha benne van egy férfi alap ruhatárában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!