Tényleg etikátlan az, ha megkérek valakit, hogy amikor bejön a házamba, akkor vegye le a cipőjét? Ha bulit tartok akkor is?
Én még nem jártam olyan helyen, ahol ne kellett volna levenni a cipőt.
Én is, párom anyja is meg még sok ismerősöm elvárja ezt, van otthon vendég papucs és nem kell zokniban ill. mezítláb mászkálni.
Buliban is cipő nélkül mászkáltunk, nem lett senkinek semmi baja. Akkor nem volt elég papucs, de ki lehet bírni.
Vagy ha olyan helyre mész, akkor viszel váltó cipőt, ami tuti nem koszos.
Persze mindenki másképp látja a dolgokat, én így vagyok vele.
http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..
Ennek a kérdés első válaszából jött, egyébként, a kérdés :)
ha valakinek nem az az alap, h leveszi a cipőjét, ha átjön hozzám, akkor bőszen ajánlgatom neki a különböző színű papucsaimat :)
ha ettől sem esik le neki, akkor csak sajnálni tudom a neveltetését illetően...
szerencsére a barátaim többsége nem olyan őstulok, h. ne jutna eszébe magától levenni a cipőt.
persze volt egy barátnőm, akiknek olyan koszos volt a lakásuk, h nem vettem le a csukámat, de nem is kérték. ők is cipőben mászkáltak a szobában...
Ha a barátaim átjönnek beszélgetni, akkor leveszik a cipőt, bár nem szoktam kérni. Automatikus.
Viszont ha bulit rendezek, nem kell levenni a cipőt, hiszen sokszor az is hozzátartozik az öltözékhez, valaki kellemetlenül érzi magát szép ruhában, cipő nélkül. Olyankor úgysem a szobákban szoktunk lenni, hanem az előtérben és a nappaliban, nyáron kertből ki-be járkálásnál sem várhatom el, hogy a magassarkúval bíbelődjenek. A buli után akkor is takarítanék, ha nem cipőben lennének az emberkék :-)
Tanultam üzleti kommunikációból, hogy a cipőlevétel befolyásoló tényező lehet. Pont azért, mert sokan kellemetlennek tartják (lyukas zokni, lábszag).
Vendégként mindig leveszem a cipőt, hiszen nem az én tulajdonomat fogom összemocskolni ha bemegyek benne.
És aki nem szereti, ha cipővel mennek be hozzá, akkor már a vendég érkezésekor mondja, hogy: Ide tehetitek a cipőket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!